Stručnjaci kažu da je boja kuhinje Jessice Albe savršeno neutralna i da će biti trend

Screenshot/Foto: YouTube/sve.hr/hm.com/reserved.com/kitchenaid-shop.hr

Pri kreiranju rubrike Index Shopping nastojimo izdvajati odlične proizvode koji se i nama sviđaju te odlične akcije i popuste. Ne objavljujemo proizvode koje i sami ne bismo kupili ili smatramo da njihova promocija nije u skladu s profesionalnim standardima. Neki proizvodi u rubrici Index Shopping mogu biti sponzorirani.

TIHA, luksuzna i elegantna, ružičasto-bež jedna je od ključnih boja koje krase kuhinju glumice Jessice Albe, koju zna pokazati na svom YouTube kanalu, ali i Instagram profilu. Ovaj pažljivo uređeni prostor dokaz je svestranosti ove nježne nijanse. Kao što zna većina onih koji su kupovali i uređivali kuhinju, odabir idealne boje kuhinjskih elemenata nije baš tako jednostavan. 

Ružičasta sve donedavno nije bila na radaru mnogih kada je u pitanju uređenje kuhinje, ali u zadnje vrijeme ušuljala se u brojne interijere. Ali ne ona jarka, već bež nijansa ružičaste koja je prekrasna sredina.

Kako piše Homes & Gardens, ova boja nije nova. Nijanse bež boje u ružičastim tonovima iznimno su svestrane i stoljećima su popularan izbor u interijerima. Od svih varijanti, boja rumenila, boja lososa i boja breskve imaju prednost nad ostalima jer dijele narančaste podtonove i tople karakteristike.

Sofisticirana i zemljana 

Na prvi pogled ovosezonski odabiri boje mogu se činiti pomalo klišejiziranim - na kraju krajeva, Barbiecore i tihi luksuz bili su trendovi o kojima se najviše govorilo ove godine. No ružičasta je "odrasla" i promijenila svoju slatku reputaciju za prigušeniji, sofisticiraniji i zemljaniji izgled, dok je bež boja izgubila dosadne, zastarjele konotacije.

"Postoji uzbudljiva dualnost u ovom trendu boja za odrasle - nježan je, ali snažan i staložen", kaže Paula Taylor, stručnjakinja za boje i trendove u Graham & Brownu. "Rezultat je mirna, učahurena nijansa koja je izvrsna za kuhinje i dnevne sobe, zapravo sve prostorije u kojima želite spokojan ugođaj."

Osim za kuhinje, odlična je i za zidove koje se želi naglasiti

"Topli tonovi bež nijanse ružičaste posebno su prikladni za sobe okrenute prema sjeveru ili zapadu, koje obično vide manje svjetla", savjetuje Jane Rockett, suosnivačica Rockett St George. "U ovim prostorima hladni tonovi bijele, svijetloplave i svijetlozelene mogu djelovati bezlično."

Sa svojim jasnim vezama sa svijetom prirode, ova nijansa koristi se za zidove koje se želi naglasiti i osvjetljavanje životnog prostora bojom koja simbolizira i promiče zdravlje i vitalnost.

"Zbog svoje bliske povezanosti s narančastim i smeđim nijansama, boja podiže raspoloženje a da ne postane opterećujuća kao mnoge crvene nijanse. S druge strane, s prigušenijim i suptilnijim tonovima, ružičasto-bež može postati dobar izbor za povećanje samopouzdanja i spokoja",  oduševljeno kaže Sarah Lloyd, viša menadžerica robne marke u Valsparu.

Neutralna baza za sve projekte uređenja interijera

Ruth Motteshead, kreativna direktorica Little Greenea, slaže se da nježnije nijanse ružičaste mogu djelovati kao neutralna baza za sve projekte uređenja. "One podsjećaju na prirodne nijanse žbuke, sa zemljanim tonovima koji dodaju toplinu prostoru kako bi pružili isticanje boja ili djeluju kao neutralna baza za uvođenje hrabrijih boja."

Ako tražite kontrast, Andy Greenall, kreativni direktor Paint & Paper Library, predlaže "ružičasto-bež nijanse s plavozelenim, hladnim bijelim, tamnoplavim i sivim. Ili dodajte prirodne završetke i kombinirajte s toplijim neutralnim nijansama za raskošan osjećaj".

Izdvojili smo dodatke za kuhinju u bež nijansi ružičaste

Ako vam je ipak malo previše odlučiti se na kompletnu kuhinju u toj boji, možete uložiti u neke druge kuhinjske uređaje i dodatke te nijanse. Izdvojili smo par prijedloga. 

Pročitajte više