Sve poskupljuje. Pogledajte cijene božićnih drvca ove godine

Foto: Ena Dragičević/Index/Index

Pri kreiranju rubrike Index Shopping nastojimo izdvajati odlične proizvode koji se i nama sviđaju te odlične akcije i popuste. Ne objavljujemo proizvode koje i sami ne bismo kupili ili smatramo da njihova promocija nije u skladu s profesionalnim standardima. Neki proizvodi u rubrici Index Shopping mogu biti sponzorirani.

PRIJE koji dan počela je prodaja božićnih drvca diljem zemlje pa tako i na zagrebačkim ulicama - uglavnom u neposrednoj blizini tržnica, ali i na nekim drugim lokacijama. Prošetali smo i razgledali ponudu i cijene u Zagrebu. Ponuda borova je bogata, ima i različitih vrsta (zelena smreka, nordijska jela, srebrna smreka itd.) i veličina, a cijene se kreću od 15 eura pa sve do 200. No o cijeni se može pregovarati.

Kvatrić

Cijena živih borova na Kvatriću kreće se između 20 i 35 eura, a u ponudi uglavnom imaju manje jelke. Možete ih vidjeti na fotkama ispod. 


Okretište na Borongaju

Cijene nisu bile iskazane na svakom drvcu, ali jedan prodavač nam je otkrio cijene svojih borova - kreću se između 40 i 200 eura. Jeftiniji su, naravno, ovi manji borovi, a velika i raskošna drvca su skuplja i njima se cijena penje do 200 eura. No doznajemo da može i niže. 

Ovi mali su 40 eura, Borongaj okretište
Ovi visoki su 200 eura, ali može se cjenkati


Kod tržnice Dubrava

U Dubravi je ponuda raznovrsna pa tako ima jela i smreka različitih veličina, cijene većine drvca se kreću između 20 i 75 eura. No ima i onih po cijeni od 95 eura. Pogledajte ponudu na fotkama niže.


Kod trešnjevačke tržnice

Kod trešnjevačkog placa ponuda je nešto skromnija, a cijene su između 25 i 60 eura. Većina jelki je oko 50 eura. Možete vidjeti borove i ponudu na fotkama niže. 


Tuđmanac

Kod parka dr. Franje Tuđmana, iliti Keglića, isto je bogata ponuda drvca. Cijene su od 20 eura do 100 eura, barem one koje smo mi vidjeli. Većina manjih košta 20, 25 eura, a oni srednji su između 50 i 60 eura. U ponudi imaju razne vrste - rezane i one u tegli. Također, nude i dostavu borova po cijeni od 10 eura. 


Kod tržnice Špansko

Ponuda je bogata i kod tržnice Špansko na zapadu Zagreba. Borovi srednje veličine ovdje tako koštaju između 30 i 50 eura, a oni nešto veći su od 65 do 80 eura. Možete vidjeti ponudu na fotkama ispod. 


Kod Pevexa na Črnomercu

Kod Pevexa na Črnomercu smo naišli na akciju na božićna drvca, a cijene su između 26 eura za rezane jele visine između 175 i 200 cm, a one visine od 200 do 250 cm su 30.90 eura. Pogledajte fotke ispod. 


Borovi u tegli, kod Westgatea

Neki dan bili smo kod Westgatea i razgledali ponudu borova u tegli, cijene su od 20 eura naviše. Tih 20 eura koštaju ovakvi najmanji borovi. Doznali smo da ih prodaju Božićna drvca Pokupec, koji imaju više lokacija diljem Zagreba. 

Pročitajte više