Vlasnik Zare postupno će otvoriti trgovine u Ukrajini od 1. travnja

Foto: Shutterstock

Pri kreiranju rubrike Index Shopping nastojimo izdvajati odlične proizvode koji se i nama sviđaju te odlične akcije i popuste. Ne objavljujemo proizvode koje i sami ne bismo kupili ili smatramo da njihova promocija nije u skladu s profesionalnim standardima. Neki proizvodi u rubrici Index Shopping mogu biti sponzorirani.

GRUPACIJA INDITEX najavila je postupno ponovno otvaranje svojih trgovina u Ukrajini od 1. travnja, navodeći "lokalne tržišne okolnosti" kao razlog te odluke, izvijestio je Reuters. U prvoj fazi planira se otvoriti 20 trgovina, uključujući tri Zara trgovine, te nastaviti s online prodajom.

"Prioritet grupe i dalje je sigurnost njezinih zaposlenika i kupaca", stoji u izjavi tvrtke. 

Inditex je zatvorio svoje trgovine u Rusiji i Ukrajini u ožujku 2022. nakon ruske invazije na Ukrajinu 24. veljače i naknadnih zapadnih sankcija. Grupa je 2019. godine imala 72 trgovine otvorene u Ukrajini i 558 u Rusiji, prema godišnjem izvještaju.

Inditex u Ukrajini planira otvoriti 50 trgovina u nadolazećim mjesecima

Modni div odlučio je 2022. godine prodati svoje trgovine u Rusiji Daher Grupi sa sjedištem u UAE-u, ne isključujući mogućnost povratka ako se okolnosti promijene. Inditex je dodao da u Ukrajini planira ponovno otvoriti 50 trgovina u nadolazećim mjesecima, ali grupacija nije specificirala koliko će taj proces trajati. 

Švedski modni trgovac H&M, jedan od konkurenata Inditexa, započeo je s ponovim otvaranjem svojih trgovina u Ukrajini u studenom prošle godine te je do sada otvorio sedam trgovina u Kijevu i Lavovu. 

Pročitajte više