Zatvorio se Greencajg na zagrebačkom Kvatriću

Screenshot: Google Street

Pri kreiranju rubrike Index Shopping nastojimo izdvajati odlične proizvode koji se i nama sviđaju te odlične akcije i popuste. Ne objavljujemo proizvode koje i sami ne bismo kupili ili smatramo da njihova promocija nije u skladu s profesionalnim standardima. Neki proizvodi u rubrici Index Shopping mogu biti sponzorirani.

UNATRAG zadnjih godinu dana svjedočimo zatvaranju malih specijaliziranih dućana s hranom u Zagrebu, a najnoviji primjer je Greencajg na početku Heinzelove kod Kvatrića. 

Mnogima omiljeno odredište za kupovinu zdrave, domaće i veganske hrane zatvorilo je svoja vrata. Još krajem prošle godine dalo se naslutiti da imaju poteškoće, a sada su i službeno prestali s poslovanjem i ugasili internetsku stranicu i web shop. 

Greencajg je na Kvatriću poslovao od 2014. godine, a čini se da su im pandemija i postpandemija negativno utjecale na poslovanje. Mali specijalizirani dućani naprosto ne mogu konkurirati velikima, posebno ako se ne pretvore u nekakav veći lanac, što rijetkima polazi za rukom. 

Pročitajte više