Özil: Birao sam između Reala i Barce. Odabrao sam Madrid zbog Mourinha

Foto: EPA

MESUT ÖZIL (34) je prije tri dana objavio kraj igračke karijere. Nekadašnji njemački reprezentativac naveo je da su učestale ozljede razlog zbog kojeg prestaje s aktivnim igranjem nogometa. Njegov posljednji klub tako je Istanbul Basaksehir, za koji je zbog navedenih ozljeda ove sezone nastupio tek sedam puta.

Povodom ove odluke dao je veliki intervju za španjolsku Marcu. U tom se razgovoru dotaknuo gotovo svih ključnih trenutaka svoje karijere, a najviše je pričao o vremenu koje je proveo u Real Madridu, klubu koji najviše i zanima čitatelje madridskog medija.

Kako je došlo do transfera u Real?

Özil je karijeru započeo u Schalkeu, iz kojeg je prešao u Werder Bremen. Nakon što se istaknuo odličnim predstavama na Svjetskom prvenstvu 2010., napravio je transfer u Real Madrid, gdje je proveo tri sezone. 

"Kako sam završio u Realu? Nije odlučivao novac. U tom sam periodu pregovora posjetio Madrid i Barcelonu, a razlika između dva kluba bio je Jose Mourinho. On me dočekao u Madridu i dao mi VIP obilazak", rekao je Özil pa dodao:

"Vidio sam čudesan stadion i sve trofeje koje je klub osvojio dotad, naježio sam se. Kad sam posjetio Barcelonu, Pep nije ni odvojio vrijeme da me upozna. Moja odluka je tada bila 100 posto jasna - želim postati madridist."

Plakao je dok je odlazio iz Madrida

Nakon tri godine u Madridu, došlo je vrijeme za rastanak. Njemački reprezentativac je za 47 milijuna eura prešao u Arsenal, a ondje se zadržao sve do 2021. godine, kada se s klubom rastao u lošim uvjetima.

"Bio sam tužan kad sam išao iz Reala. Toliko sam se zabavljao u tom klubu i gradu... Više nisam dobivao puno minutaže, a došlo je i do sukoba između gospodina Pereza, mog oca i mog agenta. Odlučio sam potražiti novi klub. Suze su mi tekle dok je avion polijetao iz Madrida", rekao je Özil pa se osvrnuo na vrijeme u Arsenalu:

"Početak je bio jako dobar. Igrali smo Ligu prvaka i imali super ekipu koju je vodio Arsene Wenger. Kad je on otišao, puno toga se za mene promijenilo. Ne želim opet dolijevati ulje na vatru. Bio bih sretan da navijači Arsenala na ljeto dobiju šansu proslaviti naslov u Premier ligi. Zaslužuju to."

Pročitajte više