100.000 ljudi na Trgu dočekalo Janicu, Ivicu, Niku i Anu

ZLATNE hrvatske skijaše Ivicu i Janicu Kostelić, te Niku Fleiss i Anu Jelušić večeras je na zagrebačkom Trgu bana Jelačića dočekalo oko 100 tisuća ljudi.

Okupljene građane koji su nosili bezbroj duhovitih transparenata zabavljali su hrvatski pop i rock glazbenici. Do dolaska hrvatske skijaške reprezentacije okupljeno mnoštvo zagrijavali su Massimo Savić, Davorin Bogović, Boris Novković, Baruni i Vanna, a program je vodio Davor Dretar ´Drele´.

Na pozornicu se popela i kompletna momčad zagrebačkog Dinama noseći transparent ´Mi želimo biti GIPS, JANICA I IVICA´ koja je i time željela izraziti svoje divljenje rezultatima najboljih svjetskih slalomaša.

Nešto iza 19 sati uz pompoznu najavu na pozornicu na Jelačićevu trgu istrčali su svi članovi hrvatske reprezentacije, od servisera, liječnika, pomoćnih trenera, pa do Ane Jelušić, Nike Fleiss i glavnih zvijezda večeri oca Ante, te brata i sestre Ivice i Janice Kostelić.

Janica Kostelić večeras će primiti i nagradu Zagrebačkog športskog saveza za najuspješniju sportašicu glavnog grada Hrvatske u 2002., a na magnetsku rezonancu desnog koljena otići će sutra u 14 sati Ortopedsku bolnicu na Šalati.

Zlatna hrvatska skijaška reprezentacija stigla je danas zrakoplovom Croatia Airlinesa u zagrebačku zračnu luku, gdje su ih dočekali brojni navijači te sportski i državni dužnosnici.

Čestitke svjetskim prvacima pri izlasku iz zrakoplova uputili su predsjednik i glavni tajnik Hrvatskog olimpijskog odbora (HOO) Zlatko Mateša i Ivica Miošić-Stošić, potpredsjednica Vlade i ministrica obrane Željka Antunović, ministar prosvjete i sporta Vladimir Strugar, savjetnik predsjednika države Zdravko Jelenović, zagrebačka gradonačelnica Vlasta Pavić i mnogi drugi.

Prva se u ime grada Zagreba riječi dobrodošlioce i zahvale uputila gradonačelnica Vlasta Pavić. U ime Vlade RH čestitke je uputila Željka Antunović, koja je zahvalila obitelji Kostelić za sve radosti koje su nam podarili. Vladimir Strugar i Zdravko Jelenović također su, čestitajući svjetskim prvacima, istaknuli velike zasluge obitelji Kostelić koji su našu zemlju doveli do skijaškog olimpa.

Predsjednik HOO-a Zlatko Mateša nije krio oduševljenje postignućima obitelji Kostelić naglasivši da ´ono što mi imamo drugi mogu samo sanjati´.


Na čestitkama se prvo zahvalila trostuka olimpijska pobjednica i dvostruka svjetska prvakinja Janica Kostelić kazavši:

´Otišli smo u St. Moritz kao jedni od favorita i, evo, vraćamo se sa tri zlatne medalje. Nadam se da smo pokazali da nekaj vrijedimo. Želim još jednom čestitati Niki i Ani, jer one ne dobivaju toliko medijske pažnje, a stvarno je zaslužuju´, rekla je Janica.

Pročitajte više