18. kolo HNL-a: Derbi Hajduka i Dinama šlag za kraj godine

POSLJEDNJE jesensko kolo Prve HNL donosi veliki derbi Hajduka i Dinama. Hajduku je ova utakmica od presudne važnosti u borbi za Ligu šest, dok Dinamo želi nastaviti impresivan niz pobjeda.

Dinamo na Poljud dolazi s dvostruko više bodova od svog suparnika. Iako Hajduk više ne može konkurirati Dinamu za naslov prvaka, utakmice ovih klubova uvijek su pune želje za dokazivanjem, dodatnom motivacijom, nadigravanjem. Jednom riječi pravi derbi, neovisno o stanju na ljestvici.

Iz Hajduka najavljuju kako bi bili zadovoljni i bodom, dok su u plavom taboru uvjereni da na Poljudu mogu pobijediti. Ipak, kod svakog derbija moguć je troznak, odnosno sve su opcije otvorene. Dinamo je na papiru bolji, dok će Hajduk preko Zagrepčana pokušati popraviti prvi dio sezone. Značaj derbija najbolje je, u nedavnom razgovoru za Index, objasnio trener Varteksa Zlatko Dalić kazavši kako "pobjeda nad Dinamom Hajduku liječi sve rane."

Sastavi:

Hajduk (4-2-3-1)
Pletikosa, Đolonga, Žilić, Vučko, Miladin, Bišćević, Damjanović, Bartulović, Kranjčar, Munhoz, Kalinić

Dinamo (4-4-2)
Turina, Čale, Ćorluka, Drpić, Buljat, Modrić, Mamić, Lučić, Etto, Modrić, Eduardo, Bošnjak

Susret će suditi Vlado Svilokos iz Siska.


Cibalia u Kranjčevićevu dolazi kao šestoplasirana momčad prvenstva s dva boda više od gostiju. U direktnoj borbi za Ligu šest, obje momčadi žele ostvariti pobjedu ne bi li osigurale nastup u Ligi za prvaka.

Podsjetimo, Cibalia je ove godine ponovo ušla u Prvu HNL. Početkom sezone Boris Leutar je za Index izjavio kako je cilj zauzeti deseto mjesto, odnosno osigurati ostanak u prvoj ligi i dogodine. Čini se kako su u Cibaliji u međuvremenu odlučili napraviti odlučnije korake i voljeli bi postati iznenađenje prvenstva.

Sastavi:

Zagreb (3-5-2)
Stojkić, Ivanković, Labudović, Vrdoljak, Čutura, Lajtman, Sopić, Brkljača, Pelaić, Bartolović, Mandžukić

Cibalia (3-6-1)
Kalinić, Tadić, Leutar, Kuzmić, Pletikosić, Pavličić, Maroslavac, Kruiženović, Žegela, Stojanovski, Prijić

Rijeka, koja je glavni konkurent Dinamu u borbi za naslov, dolazi u goste Slaven Belupu, predzadnjoj momčadi na ljestvici Prve HNL. Riječani kod "farmaceuta" dolaze kao favoriti, a u posljednjem su susretu sredinom rujna na Kantridi slavili domaćini rezultatom 4:2.

Sastavi:

Slaven Belupo (3-5-2)
Lisjak, Bodrušić, Karabatić, Kurilić, Elez, Musa, Poldrugač, Dunković, Karabogdan, Mumlek, Dodik

Rijeka (3-4-2-1)
Žilić, Ivanić, Lerant, Tkalčević, Linić, Tadić, Prišć, Šarić, Vugrinec, Novaković, Sharbini

Varaždinci na svom stadionu kao petoplasirana momčad dočekuju Inter, koji je posljednji na ljestvici. Zbog ozljede čak šestorice igrača Zlatko Dalić morat će "krpati" rupe u sastavu, no ipak najavljuje borbu za pobjedu. Gostima bi odgovarao i neriješen rezultat kako bi smanjili razliku iza Slavan Belupa, koji im "bježi" dva boda.

Sastavi:

Varteks (3-5-2)
Koprić, Vukman, Ipša, Jurčević, Melnjak, Posavec, Šafarić, Jertec, Halilović, Benko, Jolić

Inter (4-3-1-2)
Mišković, Krznar, Vidak, Ješe, Radeljić, Janjetović, Skulić, Čagalj, Poljak, Gondžić, Piškor

Trećeplasirani Osijek u Gradskom vrtu dočekuje Čakovčane, koji su nakon 17. kola zauzeli deseto mjesto na tablici. Obje momčadi najavile su napadačku igru, a Osijek bi se volio "osvetiti" Međimurju za poraz u 7. kolu.

Sastavi:

Osijek (3-4-1-2)
Skender, Vuica, Milardović, Smoje, Dinjar, Vitaić, Balatinac, Dedaj, Turković, Vojnović, Primorac

Međimurje (3-4-3)
Bulat, Sesar, Balašković, Andre Silva, Božac, Kovačević, Dujmović, Jančetić, Mostarlić, Kresinger, Guvo


Kamen Ingrad zauzeo je četvrto mjesto na tablici, dok su njihovi subotnji gosti deveti. Jedan od najzaslužnijih za dobar plasman je i Srđan Lakić, treći strijelac prvenstva s devet golova. Zbog žutih kartona mladi će Dubrovčanin morati propustiti ovu utakmicu, dok Puljani imaju čak petoricu ozljeđenih igrača.

Sastavi:

Kamen Ingrad (3-5-2)
Čavlina, Parmaković, Poleti, Tomić, Čaval, Darmopil, Božinovski, Mujčin, Kralj, Brajković, Sivonjić

Pula Staro Češko (4-4-2)
Iveša, Pamić, Starčević, Iftić, Mijatović, Jerenić, Kontešić, Raić-Sudar, Jurić, Rivić, Šehić

S.H.

Pročitajte više