Atletico uništio Real u madridskom derbiju: Modrić i Bale nisu uspjeli s klupe spasiti "Kraljeve"

Foto: Guliver Image/Getty Images

ATLETICO je šokirao Santiago Bernabeu i slavio u madridskom derbiju protiv Reala s 1:0.

Gosti su u potpunosti nadigrali kraljevski klub za koji je Luka Modrić odigrao drugo poluvrijeme. Mogla je momčad Diega Simeonea lako slaviti protiv Reala i s 5:0, ali na kraju je do sedme prvenstvene pobjede stigla pogotkom Diega Coste iz 11. minute.

Priliku u veznom redu Reala umjesto Modrića od prve minute iznenađujuće je dobio Illarramendi, ali je nije najbolje iskoristio, te ga je hrvatski veznjak zamijenio na poluvremenu. Tada je u igru ušao, te debitirao na Santiago Bernabeu i najskuplji nogometaš svijeta Gareth Bale, ali dvojac koji je ranije spašavao Tottenham, sada nije uspio spasiti Real prvog poraza u ovoj sezoni.

Modrić je odigrao 45 minuta u svom stilu - sigurnim dodavanjima bez rizika i uz dosta trke. Zaprijetio je gostujućem vrataru u dva puta, ali su oba njegova udarca otišla iznad gola. Cristiano Ronaldo je u posljednjim minutama propustio dvije dobre prilike da Realu donese barem bod, no oba puta je uspješniji od Portugalca bio vratar Atletica Courtois.

Na drugoj strani briljirao je Diego Lopez koji je uz pomoć vratnice i grede spasio Real uvjerljivijeg poraza.

Već nakon sedam kola Real ima pet bodova manje od Barcelone i Atletica.

Briljantna asistencija Rakitića u remiju Seville i Sociedada

Ivan Rakitić nastavio je sa sjajnim igrama. Hrvatski veznjak asistirao je u remiju 1:1 svoje Seville i Sociedada.

> Rakitić za Index: Modrić je legenda hrvatskog nogometa, ali neka malo posustane protiv moje Seville

Maestralnim dodavanjem Rakitić je uposlio Samperija koji je rutinski pogodio za vodstvo Seville. Izjednačio je Griezmann sredinom drugog poluvremena i tako donio bod domaćoj momčadi. Sevilla, za koju je Rakitić odigrao cijeli susret, završila je utakmicu s igračem manje jer je u 86. minuti drugi žuti karton dobio Cala.

 

Pročitajte više