Austrijanci ponovno napadaju Kosteliće: "Hrvatima bi bolje bilo da dignu guzice umjesto što se samo žale"

Foto: Cropix

MATHIAS BERTHOLD, austrijski skijaški trener, napao je legendarnog sunarodnjaka Hermanna Maiera, ali i hrvatsku reprezentaciju.

"Herminatora" je "uzeo na zub" jer je legendarni skijaš bio razočaran nastupom austrijske reprezentacije na Svjetskom prvenstvu u Schladmingu.

"Ljuti me što Maier priča o sustavu koji uopće ne poznaje jer se od njegovog vremena sve promijenilo. Njegove izjave su nepotrebne i kretenske", rekao je Berthold i dodao kako mu ne bi smetalo da je to izjavio Michael Walchhofer jer "on nije samo-promotor."

Berthold se obrušio i na hrvatsku reprezentaciju jer je Ante Kostelić nekoliko puta izjavio kako je nezadovoljan kvotama natjecatelja u Svjetskom kupu. I dok Hrvatska ima jednog ili dvojicu skijaša, Austrija ih u natjecanjima svjetskog kupa ima deset puta više.

"Hrvati bi trebali dignuti guzice i ne bacati milijune samo na Ivicu Kostelića. Trebaju uspostaviti razvojni program, pomoći mladim skijašima, ali ne, oni imaju 15 trenera za jednog skijaša i samo blebeću i žale se."

Pročitajte više