Avdu i Tina zove i novi izbornik BiH: Baždarević s Hajdukovcima za bijeg s dna tablice

Foto: Guliver Image/Getty Images

MEHMEDU BAŽDAREVIĆU svidjelo se ono što su Hajdukovi Bosanci pokazali na derbiju s Dinamom, jer novi izbornik Bosne i Hercegovine, koji je bio na Poljudu, pozvao je Avdiju Vršajevića i Tina-Svena Sušića za prvu akciju otkako je Meša naslijedio Papeta na klupi BiH.

Armin Hodžić, napadač Dinama, koji je odigrao drugo poluvrijeme derbija, dobio je poziv za U21 selekciju.

Vršajeviću i Sušiću nije smetalo što stric potonjeg više ne vodi reprezentaciju, jer obojica su preživjeli promjenu izbornika i na popisu su 27 igrača za utakmicu kvalifikacija za EP 2016 protiv Andore 28. ožujka i prijateljsku utakmicu protiv Austrije tri dana poslije.

Pod Sušićem, koji je bio na udaru kritika već tijekom SP-a, reprezentacija je katastrofalno krenula u kvalifikacije za Euro; nakon četiri utakmice ima samo dva boda, dok vodeći Izrael ima devet, a drugoplasirani Wales osam.

Baždarević je pozvao i bivšeg kapetana, te dugogodišnjeg gazdu u momčadi Emira Spahića, iako se on nakon SP-a oprostio od reprezentacije. 

Komentirao je kako je pratio mnoge igrače, ali da su oni koje je pozvao, najbolji koje BiH trenutno ima. Kolašinca iz Schalkea nije pozvao jer je ozlijeđen, dok je oporavljenik Lulić iz Lazija ipak na popisu.

Baždarević je istaknuo kako su novi igrači na popisu zaslužili priliku, a to su Ibrahim Šehić (Karabag), Ervin Zukanović (Chievo), Edin Cocalić (Mechelen) i Milan Đurić (Cesena).

Reprezentacija BiH za utakmice protiv Andore i Austrije:

Golmani: Asmir Begović, Ibrahim Šehić, Ratko Dujković

Obrana: Mensur Mujdža, Emir Spahić, Ermin Bičakčić, Ervin Zukanović, Avdija Vršajević, Ognjen Vranješ, Edin Cocalić.

Vezni red: Senad Lulić, Edin Višća, Izet Hajrović, Muhamed Bešić, Miralem Pjanić, Anel Hadžić, Haris Medunjanin, Sanjin Prcić, Gojko Cimirot, Tino Sušić, Sejad Salihović.

Napad: Edin Džeko, Vedad Ibišević, Milan Đurić, Riad Bajić.

Pretpoziv: Toni Šunjić i Semir Štilić.

Pročitajte više