BBB: Pozivamo sve naše članove da na sve načine pomognu Torcidi ući na Maksimir!

Foto: Gulliver Image / Getty Images

UJEDINJENI navijači protiv vaučerizacije do sada su bili itekako uspješni, ali u nedjelju imaju najveći ispit.

Tada se od 15 sati na Maksimiru igra hrvatski derbi Dinamo - Hajduk, koji već sada ima žestoku predigru. Ali ne u verbalnom paljenju ili gađanju između Zagreba i Splita, igrača, predsjednika ili navijača tih klubova, nego zbog toga što je Dinamo poručio kako neće na stadion pustiti navijače Hajduka koji ne budu imali vaučere, a kao zadnju mjeru, najavljuje zatvaranje južne tribine, namijenjene gostujućim navijačima.

Kako su sve navijačke skupine suglasne u tome da nikako neće tražiti vaučere jer bi tako igrali po pravilima vrhuške HNS-a, koju preziru, Torcida, koja se u velikom broju sprema put Zagreba, pozvala je sve navijače Hajduka da ispune ostale tribine, točnije zapadnu.

Pomoć će im pri tome pružiti najveći suparnici, Bad Blue Boys, čiji je jedan od istaknutijih članova Tomislav Glušić, apelirao:

"Pozivam sve naše članove da na sve moguće načine pomognu Torcidi u ulasku na stadion."

To prije svega znači kupnju ulaznica za Torcidu, što će Dinamo sigurno onemogućiti navijačima Hajduka koji imaju "nezagrebačko" prebivalište na osobnim iskaznicima, ako prethodno nisu poslali zahtjev za vaučer. Ali, to onda znači da će pripadnici BBB-a i Torcide biti u puno većoj blizini nego inače, kada ih razdvajaju potpuno udaljeni dijelovi stadiona.

Glušić međutim u tome ne vidi povećanu opasnost od međusobnih navijačkih provokacija i nereda, nego poručuje da do incidenata može doći samo ako ih isprovocira policija, kako bi sve navijače prikazala kao huligane.

"Molimo zato sve naše članove da se suzdrže od odgovora na policijske provokacije. Za sve veće nerede koji su se dogodili na stadionima kriva je policija, odnosno loše i pogrešne sigurnosne procjene."

Podsjećamo, navijači su do sada na tri utakmice efektno porazili vaučerizaciju (zapravo, zabranu gostovanja): Prvo su pripadnici Torcide prije utakmice Splita i Dinama, gostujućim BBB-ima kupovali ulaznica, nakon čega su oni nesmetano ušli na stadion i na punoj tribini domaćih navijača navijali bez ikakvih incidenata.

Već sljedećeg dana, BBB su u Zagrebu uzvratili gostoprimstvo Torcidi, tako da su navijačima Hajduka kupovali ulaznice za utakmicu Dragovoljac - Hajduk.

Konačno, brojni pripadnici Torcide su na gostovanje u Koprivnici došli i na stadion ušli bez pomoći domaćih navijača, nego zahvaljujući vlastitoj brojnosti i upornosti, nakon čega su se smjestili na zapadnu tribinu.

Suradnja najbrojnijih navijačkih skupina protiv HNS-a, Ministarstva sporta i policije, sada je na najvećoj kušnji, jer ne samo što navijači Hajduka moraju proći policiju i Mamićev Dinamo, nego nakon toga na stadionu moraju biti blizu BBB-ima.

Pročitatajte još o vaučerizaciji: 

> Prvi pendrek HNS-a pozdravio navijačko ujedinjenje kontra vaučerizacije: "Neka nastave ako će na stadionima biti mir!"


> Jovanović objasnio kako je propast vaučerizacije - njen cilj: Ismijavate ovu akciju, ali ona je uspješna jer navijači surađuju!

> Hajduk u Koprivnici ostao bez prvog mjesta, ali spasio bod nakon dva gola minusa, Torcida opet pobijedila vaučerizaciju

> Navijači - Mamićevi vaučeri 2:0. Nakon BBB-a i Torcidi uspjelo gostovanje!
 

Pročitajte više