BBB odgovorili na zabranu gostovanja: Putujemo u Rijeku, a Demone pozivamo na naš Sjever!

MUKU muče da ih spriječe, spriječiti ih nikad neće. Upravo sloganom Dinamovih navijača može se opisati akcija koju spremaju ako inicijativa Udruge prvoligaša za zabranom navijačkih gostovanja postane "pravomoćna" odlukom HNS-a, čiji IO u srijedu razmatra upravo tu mogućnost.

Prekid zbog baklji ujedinio navijače u bacanju bengalki na teren kao iskazu netrepeljivosti prema HNS-u

Nakon što je sudac Mario Strahonja ušao u povijest prekidom utakmice zato što su navijači Rijeke i Istre bacili baklje u teren, navijači ostalih klubova nisu dugo čekali kako bi s nekoliko baklji riješili dvije muhe: Izrazili solidarnost s onima koje inače ne podnose i ekipi iz Rusanove pokazali da su jednako omraženi na svim navijačkim tribinama.

Kiša bengalki koja se u posljednje vrijeme sručila na ionako prenapaćene hrvatske travnjake, inspirirala je HNS i na ideju o proturaketnom štitu, a nije dugo trebalo čekati navijačke reakcije: BBB su pokazali zašto misle da je Udruga Prve HNL grobar hrvatskog nogometa, a zatim smo u razgovoru s Danijelom Hrnjakom, jednim od lidera navijača Dinama, saznali detalje sljedeće akcije:

BBB: "Nije vrijeme za prepucavanja i sukobe, pozivom na našu tribinu želimo pokazati navijačku solidarnost u trenutku kad se HNS obrušio na naša temeljna prava"

"Za vikend idemo pratiti Dinamo u Rijeku, bez obzira donijela se odluka o zabrani ili ne. Također, ako se zabrane gostovanja, službeno pozivamo Demone, navijače Istre, da dođu na našu, sjevernu tribinu Maksimira i da tamo pored nas prate svoj klub koji gostuje kod Dinama kolo poslije."


Jamčite li Demonima sigurnost i da ih nitko neće ušutkivati kada krenu s navijanjem za svoj klub?


"Apsolutno! Ostavit ćemo dio naše tribine za njih i neka slobodno dođu. Neće imati nikakvih neugodnosti. Nije vrijeme za prepucavanja i sukobe, ovim želimo pokazati navijačku solidarnost u trenutku kada se vrh HNS-a obrušio na navijače i zabranom odlaska na gostovanja krši naša temeljna prava."

Jeste li obavijestili Demone o ovoj nesvakidašnjoj ponudi i je li Armada vas pozvala na njen "Zapad"?

"Demone smo doslovno pozvali da dođu na naš Sjever, kao što pozivamo i navijače ostalih klubova koji do kraja prvenstva gostuju na Maksimiru, a Armada nas nije kontaktirala s ovakvim prijedlogom."

U svakom slučaju zanimljiva ponuda. Ipak, sreća da do kraja prvenstva na Maksimiru ne gostuje Hajduk, jer ne znamo kako bi u praksi prošao taj test hrvatske navijačke solidarnosti.

Pročitajte više