Bandić i Mamić zajedno i u molitvi

Foto: S. Midžor / Pixsell 

ZDRAVKO MAMIĆ i Milan Bandić, dugogodišnji ulagači javnog novca Zagrepčana i Zagrepčanki u obiteljski biznis GNK Dinamo, često su zajedno u prvim redovima tijekom crkvenih svetkovina. Gradonačelnik hrvatske metropole i glavni osumnjičenik afere Agram, friško pušten iz pritvora, molio je sa zagrebačkim sportašima u Svetištu Majke Božje Bistričke u Mariji Bistrici. I ne samo da je molio, već se Bandić popeo i do oltara te okupljenima uputio par prigodnih riječi. 



Redovito hodočašće koje organizira Odjel za pastoral sportaša Zagrebačke nadbiskupije pohodio je i Dinamov gazda Zdravko, koji stalno ima Boga na direktnoj liniji, ali i uredno proklinje ljude na Božić. Klupu je dijelio sa svojim bratom i trenerom Zoranom Mamićem, direktorom Tomislavom Svetinom te čovjekom zaduženim za njihovu sigurnost, Krešimirom Antolićem.

Hodočastila je i cijela momčad hrvatskih prvaka, ali i mnogobrojni drugi klubovi te savezi: NK Zagreb, NK Lučko, NK Rudeš, NK HAŠK Zagreb, KK Cedevita, KK Cibona, KK Zagreb, HAVK Mladost, RK Zagreb, ZRK Lokomotiva, HAOK Mladost, Zagrebački taekwondo savez, Zagrebački atletski savez te AK Agram.

Crkvi smeta sport nedjeljom 

Misu je predvodio zagrebački pomoćni biskup mons. Ivan Šaško, koji je istaknuo da u sportu ima mjesta za ljude raznih sposobnosti i materijalnih mogućnosti. "Zato se i nastoji s pomoću sporta štititi slabe i preslabe u društvu", smatra Šaško.

Unatoč istinskim problemima hrvatskog sporta, poput financijskog kraha i nemorala ljudi koji ga vode, Šaško ključnom preprekom za ostvarenje istinskih sportskih vrijednosti smatra idolopoklonstvo i - nedjeljne obveze.  Tvrdi da sportašima nedjeljom treba omogućiti slobodno vrijeme za misna slavlja.

"Ne bih želio otići s ovoga našega slavlja, a da ne primijetim da se u pastoralu susrećemo s poteškoćom da športaši redovito imaju neke aktivnosti nedjeljom, te im se pojavljuje zapreka za slavlje dana Gospodnjega. Stoga treba učiniti sve da se ne zanemari ono što svakomu vjerničkom životu daje smisao", ističe pomoćni biskup, dodajući da je sport pitanje ljubavi te da mu vjera daje dublji smisao.

Pročitajte više