Bandić ima plan: Prilagodit ću natječaje zbog Svetica, a reprezentacija će se pripremati na Sljemenu!

Foto: Hina; Screenshot

JEDINI i apsolutni gazda zagrebačkog sporta Milan Bandić govoreći o nogometnom kampu na Sveticama u emisiji Radija 101, otkrio je još jedan važan dio svog plana.


"Za dvije godine imat ćemo dovršen maksimirski stadion, novi sportsko-rekreacijski centar s uređenom atletskom stazom na Sveticama, s najljepšim bazenom i stadionom, modernu žičaru i Kongresni centar na Sljemenu, gore ćemo imati najljepši spust, hotele, obnovit ćemo Dom sportova...", nabrajao je Bandić projekte, kao da ih javnosti iznosi prvi, a ne (barem) deseti put.

"Rekreativaca je više oko moje kuće nego na Sveticama"

Nogometni kamp na Sveticama posebno je uznemirio javnost, ne samo zagrebačke rekreativce koji tamo godinama treniraju, nego i ostatak Hrvatske gdje vodstvo HNS-a godinama obećava novu nogometnu infrastrukturu.

Bandić protestima ne pridaje veliku pažnju. Štoviše, opalio je po protivnicima projekta: "Danas je tamo 14 teniskih igrališta, koje određeni ljudi rentaju zadnjih 15 godina. To je njihov interes. Kako je moguće da se dogodi da ja kao gradonačelnik nisam mogao ući na utrku 400 metara jer je ključ od rampe bio kod čovjeka koji je otišao na kavu. Oni su poluprivatizirali taj prostor. Tamo je onaj ružni balon... Kroz dvije godine sve ćemo srediti, sa 20 milijuna eura od Hrvatskog nogometnog saveza, a ne poreznih obveznika. A rekreativci? Više ih je kod mene ispred kuće nego tamo na Sveticama, toliko o njima", dodao je Bandić.

"Bio sam sretan kao mala beba kad mi je HNS predložio kamp u Zagrebu"


Na pitanje o proceduri donošenja odluka i činjenici da je sve dogovorio sa Davorom Šukerom prije nego je itko išta pitao gradsku Skupštinu i građane Zagreba, Bandić je imao spreman odgovor.

"Hvala na pitanju. Ja sam bio sretan kao malo dijete, kao beba, kad su mi iz HNS-a predložili projekt kampa u Zagrebu i da su odlučili 20 milijuna eura uložiti u Svetice. Sve ćemo prilagoditi toj investiciji, nema nikakvih problema. Sve je transparentno i jasno. Prilagodit ću natječaj za sve investicije koje su na tragu da napravimo nešto sa ŠRC Svetice".

"Vlast je ozakonila to da mogu nekome pogodovati, a ako ja radim na bazi legitimnog zakona, i ako po pola plate HNS i FIFA, koga ja sam ja to linčovao? Neće mene linčovat! A tu su i oni koji nikada nisu obukli tenisice, ja ih nikada nisam vidio na Sveticama. Ima ih svakakvih. Pozivam ih neka dođu u Kušlanovu svako jutro. Na Sveticama sada imamo ništa, sve je devastirano i zapušteno, osim teniskih terena, kojima nudim lokaciju iza Kraša. Nitko nije zakinut", ponovio je Bandić oštro upirući prstom u druge, kao da Svetice nisu posljedica njegove dugogodišnje politike vladanja glavnim gradom.

Nogometaši novom žičarom na visinske pripreme

Što se tiče nogometnog kampa u kojem bi trebala boraviti i hrvatska reprezentacija, veliki problem predstavlja potreba mira i izoliranosti pred važne utakmice, što u Sveticama, kao niti bilo gdje u središtu grada, nogometaši neće imati.


"Hvala na još jednom dobrom pitanju", rekao je Bandić dodavši: "Na Sljemenu ćemo dobiti modernu žičaru i kongresni centar, a međustanica žičare bit će na Brestovcu na 880 metara. Tamo ćemo napraviti bazen, smještajne kapacitete već imamo, i nogometaši će moći biti gore na visinskim pripremama, kao i ostali sportaši".

"Gotovo je s Afroamerikancima u Ciboni"

Dodao je Bandić i kako iz Cibone ne namjerava otići. "Sanirali smo 75 milijuna kuna, još imamo 28 milijuna nerješenih dugova i ne idemo nikamo. Stavit ćemo Cibonu u realne okvire. Nema više Afroamerikanaca, velikih zvijezda i šaptača logističara. Okrećemo se domaćim naraštajima, za četiri godine želimo stvoriti veliki europski klub".

U sjeni najave glamuroznih projekata tako ostaju stotine sportskih objekata širom Grada koji su u katastrofalnom stanju.

"Nakon zadnje podjele između Grada i Holdinga, svi sportski objekti koji posluju s minusom idu na natječaj", potvrdio je gradonačelnik.

Pročitajte više