Bandić o maksimirskom stadionu: Trebali smo ga otpeljati na Jarun ili Kajzericu, to je moj najveći poraz!

Foto: Hina

OSIM što je najavio pohod na premijersku poziciju i šesti mandat na mjestu gradonačelnika Zagreba, Milan Bandić na Skupštini Grada Zagreba osvrnuo se i na obnovu maksimirskog stadiona.

Predsjednik Gradskog odbora HSS-a Nenad Matić pitao je Bandića kad će srediti zapadnu tribinu maksimirskog stadiona i postoji li mogućnost da dođe do ujedinjena zagrebačkih vaterpolista, rukometaša i košarkaša pod jedan sportski kolektiv.

"Bili smo na stadionu protiv Žalgirisa i nastala je "bežanija" kad je počela kiša padati. Trebalo bi pomoći ovoj nesposobnoj Vladi, pa me zanima kad ćemo zapadnu tribinu ili totalno restrukturirati ili kako bi gradonačelnik rekao "ušminkati", rekao je Matić, koji ima rješenje za sve probleme zagrebačkih klubova.

"Osim Dinama, vidim da su rukomet, vaterpolo i košarka u krizi. Rijeka i Dubrovnik vladaju u vaterpolu, košarka u privatnom sektoru. Rukometaši Zagreba ispali su iz ozbiljnih europskih priča. Zašto sve te sportove ne bismo objedinili u jedan sportski kolektiv, pa da pravi menadžment upravlja tim vrhunskim kolektivom i da odgovara za rezultate", rekao je Matić.

Bandić: Treba vremena, sve ostalo je megalomanija i zavaravanje protivnika!


Bandić je početkom godine najavio kako će Zagreb za Univerzijadu izdvojiti 1.5 milijardi kuna, a da će dio sredstava biti namijenjeno za obnovu maksimirskog stadiona. Cifra se kreće oko 250 milijuna kuna.

"Godinu dana se već provlači ta tema o stvaranju krovne sportske organizacije. Ne bih sada o tome, ali otvoren sam za diskusiju", rekao je Bandić, koji se osvrnuo na maksimirski stadion.

"Ukoliko sredimo sjevernu tribinu, ja bih bio sretan! I još zapadnu...ali za to treba vremena. Sve ostalo je megalomanija i zavaravanje protivnika. Moramo srediti žicaru, zračnu luku...", nastavio je nabrajati.

"Moramo staviti sjevernu tribinu u funkciju kad ga već nismo "otpeljali" negdje", vratio se ubrzo na temu Bandić.

"Taj je stadion nakaradno izgrađen. Rađen je od krova, a ne od temelja. Trebali smo ga graditi na Kajzerici ili na Jarunu, to je moj najveći poraz što to nisam završio. Nisu to fontane, Bundek, Sljeme koje sam imao u svojoj viziji", zaključio je Bandić.

Pročitajte više