Barca na ljeto rješava "golmansko pitanje" za sljedećih deset godina: Ovo su tri vratara koje dovodi!

Foto: Guliver Image/Getty Images

KLJUČNO mjesto velikog Barcinog ljetnog make-overa bit će golmansko i to je pitanje oko kojeg se angažirao trust mozgova s Nou Campa.

Trener Tito Vilanova, sportski direktor Andoni Zubizarreta i predsjednik Sandro Rosell, složili su se kako je prva meta i srednjoročni cilj za zamjenu Victora Valdesa, dijete Barcelone i dugogodišnji golman Liverpoola, Pepe Reina, koji je s 30 u najboljim golmanskim godinama.

Reina je ključni čovjek Brendana Rodgersa i dok prelazak u neki drugi engleski klub ne bi dolazio u obzir, ne samo zbog ljubavi prema Kopu, nego i zbog 110 tisuća funti plaće, koliko Španjolac ima na Anfieldu, Barcelonin trijumvirat računa da bi ga na Nou Camp mogli vratiti igrajući na sentiment.
Redsima bi ponudili 13 milijuna eura.

Marc-Andre ter Stegen (21), najnovija njemačka vratarska zvijezda i golman  Borussie Monchengladbach, dugoročni je cilj. Bio bi osjetno skuplji od Reine, oko 17 milijuna, a u Barci ga vide kao njegovog nasljednika u ne tako dalekoj budućnosti, a do preuzimanja mjesta među vratnicama, bio bi konkurencija Pepeu, da se ovaj ne uspava.

Konačno, Barcelona je na korak od potpisa Adriana Ortole, 19-godišnjeg vratara Villarreala, nakon što je u utrci za njega pobijedila Arsenal.
 

Pročitajte više