Bavarci oduševljeni: Ovo je finale prije finala, sudar dvije najbolje momčadi svijeta!

Foto: Guliver Image/Getty Images

HRVATSKA će ponovno imati svog predstavnika u finalu Lige prvaka, samo je pitanje hoće li to biti Luka Modrić ili Mario Mandžukić. Kao što je poznato, u zvjezdanom polufinalu snage će odmjeriti minhenski Bayern i madridski Real.

> Ancelotti: Bayern je fenomenalan, ali ako želimo naslov, moramo pobijediti svakoga

> Veliki hrvatski okršaj: Mandžo protiv Luke za finale Lige prvaka!

Lahm: Ovo je finale prije finala

Svoje mišljenje o predstojećeim polufinalnim dvobojima iznio je kapetan Bayerna Philipp Lahm, ali i brojni drugi igrači.

"Sučelit će se dva najbolja kluba današnjice, ovo je finale prije finala. U polufinalu imate samo jedan cilj, a to je plasman u finale pod svaku cijenu".

"Real Madrid! Super ždrijeb. Zaista se radujem dvobojima protiv nekih od najboljih igrača svijeta", rekao je Thomas Mueller.
 
Martinez: Real je najjača momčad koju smo mogli izvući

"Real je daleko najjača momčad koju smo mogli izvući. Neće biti lako, ali vjerujem u kvalitetu naše ekipe. Kao igrač Athletic Bilbaoa redovito sam gubio dvoboje protiv Madriđana, sada se nadam drugačijem raspletu", dodao je španjolski veznjak Javi Martinez.

"Ovo je nedvojbeno sudar dvije napadački najjače i najkvalitetnije momčadi svijeta. Očekujem dvije nevjerojatne utakmice i nadam kako ćemo ipak mi u finale", dodala je zvijezda francuske reprezentacije Frank Ribery.
 
Sportski direktor Bayern Matthias Sammer također je oduševljen ždrijebom: "Bit će to strašno polufinale. Dvije strašne momčadi s bogatom poviješću i tradicijom. Mislim da u ovom trenutku ne postoje zanimljivi i bolji susreti od dvoboja ove dvije momčadi. Naravno, želimo proći Real i plasirati se u finale. Vjerujemo u takav rasplet.
 
Hitzfeld i Rummennige: Real ima problema u obrani
 
Susrete su najavili i nekadašnje zvijezde bavarske momčadi Ottmar Hitzfeld i Karl-Heinz Rummenige.
 
"Real Madrid više nije tako snažan kao prethodnih godina, a Bayern je uvijek igrao dobro protiv Reala. Najvažnije je postići pogodak, ili dva u prvom susretu u Madridu. Obje ekipe su jako talentirane u napadu, ali Real ima problema u obrani. Velika prednost za Bayern je činjenica da se prva utakmica igra u Madridu," rekao je nekadašnji trener Bavaraca Ottmar Hitzfeld.

"Očekujem dva vrlo teška susreta i rekao bi da su šanse za plasman u polufinale negdje oko 50/50. Koliko sam čuo, Guardiola je oduševljen što smo izvukli Madriđane. Vrlo dobro poznaje taj klub iz svog vremena na Pirinejima. Real zaista ima sjajnu momčadi, a posebno mi je drago što nisu ekipa koja će parkirati autobus pred svojim kaznenih prostorom. Ovom dvoboju radujem se prije svega kao nogometni navijač", istaknuo je nekadašnja zvijezda Bavaraca Rummenige.
 

Pročitajte više