Belgijci šokirani Štimčevim eksperimentom: "Morali ste pobijediti, a igrali ste s petoricom braniča!?"

Foto: HINA

"SAMO je Mario Mandžukić bio prijetnja, a ostali Hrvati nam nisu mogli ništa", poručio je nakon pobjede 1:2 Belgije na Maksimiru gostujući vratar Thibaut Courtois.

Čuvar mreže Atletico Madrida protiv Hrvatske je uglavnom bio bez posla, osim u posljednjoj minuti kada je istrčavanjem spriječio Mandžukića da izjednači na 2:2.

"Zabili smo im dva gola u prvom poluvremenu i onda smo u drugom dijelu trebali samo biti na oprezu. Ovo je tek početak, svi smo zadovoljni ovim kvalifikacijama", izjavio je Courtois nakon osme pobjede Belgije u devetom kolu kvalifikacija.

Lukaku: Viva Brazil

Belgijski junak na Maksimiru bio je Romelu Lukaku koji je Štimčevu Hrvatsku srušio s dva gola.

"Cijela momčad je znala da je ovo važna utakmica. Radio sam za suigrače i fantastične navijače, te smo svi zajedno izborili Svjetsko prvenstvo. Uvijek sam vjerovao u nas i da ćemo se plasirati. Viva Brazil", ushićen je bio napadač Evertona.

Šokiran Štimčevom taktikom bio je belgijski veznjak Kevin De Bruyne.

"Iznenađen sam vašom taktikom. Vi ste morali pobijediti, mi nismo, a igrali ste s petoricom obrambenih nogometaša. Malo mi je to čudno, ali ne znam puno o hrvatskoj reprezentaciji i to nije moj posao."

Fellaini: Belgija može biti ponosna

"Belgija može biti ponosna na ovu momčad. Ovo je nova generacija koja ima tehniku, zrelost, fizičku moć. A igrači su također ratnici i prijatelji.To su sve sjajni igrači koji moraju omogućiti Belgiji da bude jako kompetitivna u lipnju", rekao je Fellaini.

Plasmanom na Mundijal oduševljen je bio i veznjak Eden Hazard:

"Zadovoljstvo je igrati u ovoj momčadi. Danas smo ponovo dokazali da smo vrlo jaki. Pobjeda u Hrvatskoj je veliko postignuće", za kraj će veznjak Chelsea.

Pročitajte više