Belgijcima je Hrvatska - Nizozemska! Wilmots: Oni su poput Oranja. Modrićev čuvar: Isti je Sneijder

BELGIJCIMA ispadaju bomboni iz usta kada govore o Hrvatskoj. Njihov izbornik i Steven Defour, koji će čuvati Luku Modrića, natječu se u pohvalama na račun jedinih rivala za prvo mjesto kvalifikacijske skupine za SP.

Wilmots: Ako i zaustavimo Modrića, Hrvati imaju još sedam igrača svjetske klase

Marc Wilmots ne krije da će Stevenu Defouru, veznjaku Porta, zadatak biti "kvarenje" motora hrvatske reprezentacije, ali napominje: "Ne zaboravimo, sve i da on uspije zaustaviti Modrića, to ne mora ništa značiti, jer mogu nabrojati sedam ili osam hrvatskih igrača koji su svjetske klase."

Je li kompliment kada belgijski izbornik kaže: "Oni su u rangu Nizozemske i Engleske"?

Nekadašnji kapetan Branka Strupara i Josipa Webera u belgijskoj reprezentaciji tu se nije zaustavio na pohvalama Hrvatskoj: "Oni su u rangu Engleske i Nizozemske." S obzirom kako su te dvije reprezentacije igrale na nedavnom Euru, kao i da je Belgija mjesec dana Oranju utrpala četiri komada, možda ovo nije ni mislio kao pohvalu?"

Modrića čuva veznjak koji je kao tinejdžer igrao s Mikijem Rapaićem


Izbornik nije jedini koji je hvaleći Hrvatsku i njene kvalitete, posegnuo za usporedbom s Nizozemskom i njenim adutima - Steven Defour (24) još je jedan iz "plejade" sjajnih mladih belgijskih veznjaka, koji je tipičan proizvod nogometnog odgojnog sustava te zemlje.

Strateški i pametno je stasao po načelu "rasadnik talenata - veći belgijski - veliki europski klub" i upravo je tako išao od Genka, preko Standarda, do Porta, koji ga je prošlog ljeta kupio za 6 milijuna eura.

Defour: Spreman sam za Modrića, ali i pomoći napadu

Igrača koji je u klubu iz Liegea još kao klinac igrao s Mikijem Rapaićem, sljedeći tjedan upoznat će i zagrebačka publika, a on će sutra njenog ljubimca:

"Modrić je jako dobar igrač, ali ga se ne bojim. Ima otprilike iste kvalitete i karakteristike kao i Wesley Sneijder, a njega sam uspješno čuvao na nedavnoj utakmici protiv Nizozemske" podsjetio je Defour, ali i dodao: "Spreman sam čuvati Modrića, ali nisam samo za destrukciju. I protiv Nizozemaca sam pokazao koliko mogu doprinijeti napadu."

Pročitajte više