Bencun junak Torcide: Hajduk preokretom u Kranjčevićevoj preuzeo vrh ljestvice od Dinama!

Foto: HINA

HAJDUK je u 13. kolu preuzeo prvo mjesto HNL-a. "Bijeli" su s 1:2 uz dva gola Marka Bencuna slavili u Kranjčevićevoj protiv Hrvatskog Dragovoljca.

Bez petorice standardnih prvotimaca Dragovoljac je napatio Hajduk. Prvih pola sata pripalo je "Bijelima", ali Sušić i Bukva nisu mogli svladati Čovića. Tada se probudila domaća momčad, te stvorila veliku priliku u 35. minuti kada je Bačelić-Grgić promašio prazan gol s dva metra.

Sivonjić propustio riješiti utakmicu

Dragovoljac je poveo u 40. minuti. Ispali su braniči Hajduka, Sivonjić je izašao sam ispred Kalinića i topovskim udarcem ga matirao. Isti igrač je početkom drugog poluvremena mogao riješiti utakmicu. Nakon nove pogreške gostujuće obrane izašao je ponovno sam ispred Kalinića, ali ga ovaj put nije uspio prevariti.

Tudor je početkom drugog dijela u igru uveo Jozinovića i Bencuna, a upravo mu je taj dvojac donio izjednačenje. Maloča je dubinskom loptom pronašao Jozinovića koji je odmah proigrao Bencuna, a napadač "Bijelih" se sjajno oslobodio čuvara i pogodio bliži kut domaćeg gola s desetak metara.

Bencun za pobjedu u 92. minuti

Uslijedili su uraganski napadi Hajduka koji je krenuo po pobjedu, ali Čović je obranio dvije velike prilike Sušića koji je najprije pucao loše glavom s tri metra, a zatim još lošije s desne strane iskosa.

Pobjedu Hajduku i veliko slavlje Torcidi, koja se ipak pojavila u Kranjčevićevoj, donio je Bencun u drugoj od pet minuta sudačke nadoknade. Sušić je probio po desnoj strani, odigrao povratnu loptu, a Bencun sa sedam metara postigao svoj treći ovosezonski gol.

Hajduk je pobjedom preuzeo vrh ljestvice. Ima isto bodova kao Dinamo, ali bolju gol-razliku. Hrvatski Dragovoljac je deveti.

Pročitajte više