Bivši igrač Osijeka koji 25 godina radi na Islandu: "Presudit će Lagerback i neiskustvo braće Kovač"

Foto: Guliver Image/Getty Images

LUKA KOSTIĆ, bivši izbornik U-21 reprezentacije Islanda, rođen je u Hrvatskoj i s nestrpljenjem očekuje večerašnji dvoboj Islanda i Hrvatske (20 sati) u dokvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo. Na Island je otišao igrati na jednu godinu, ali se tamo zadržao i ostao već 25 godina.

Za islandske medije Kostić je prokomentirao atmosferu u Hrvatskoj.

"Bit će sve u redu ako se prođe Island i plasira u Brazil. Međutim, u slučaju ispadanja neće odgovarati samo izbornik i reprezentativci, već će i čelnici Hrvatskog nogometnog saveza podnijeti ostavke", rekao je Kostić.

"Ne znam kako će izgledati Hrvatska, pitanje je kako će momčad postaviti Niko Kovač. Kao igrač bio je veznjak i zna što je potrebno za uspjeh."

Kostić smatra kako je obrana najlošiji dio hrvatske reprezentacije.

"Jako su spori. Šimunić, Ćorluka i Lovren su spori nogometaši i ne mogu daleko izaći od svog gola. Međutim, Kovač je blizak s njima, dobro ih poznaje i postavit će igru da im odgovara."

Nogometaš koji je deset godina nastupao za Osijek vjeruje da island može izbaciti Hrvatsku.

"Imam neki osjećaj da će Island na Svjetsko prvenstvo. Možda i zato što moji prijatelji iz Hrvatske nemaju vjeru u reprezentaciju. Vjerujem u Lagerbackovo iskustvo, a s druge strane braća Kovač su neiskusni treneri i pitanje je kako će se nositi s ovom situacijom", izjavio je Kostić koji danas vodi nogometnu školu Haukara.

Najnovije vijesti o hrvatskoj reprezentaciji i utakmicama s Islandom čitajte na Indexovoj temi:

Pročitajte više