Blatter zapljeskao švicarsko-balkanskom stroj: "Ovakve pobjede su najslađe"

Foto: Hina

ŠVICARSKA je i ovo Svjetsko prvenstvo otvorila pobjedom, u Brasiliji je svladala nejaki Ekvador nevjerojatnim preokretom i golom Harisa Seferovića u 93. minuti.

> Ludnica u Brasiliji: Seferović u 93. srušio Ekvador!

Izbornik Ekvadora: Ispali smo naivci

Reinaldo Rueda, izbornik Ekvadora, nakon utakmice je rekao: "Izgubili smo jer su moji igrači bili preemotivni u završnici susreta. Izgubili smo organizaciju igre, zaboravili na obranu i primili pogodak koji nas je koštao poraza. Ispali smo naivci".

Hitzfeld: Najslađe je u posljednjoj minuti

Ottmar Hitzfeld, izbornik Švicarske, već na poluvremenu je ubacio Mehmedija koji je ubrzo izjednačio, a onda i Seferovića, koji je donio pobjedu fantastičnim pogotkom na isteku sudačke nadoknade, kada su svi očekivali kraj prvog remija na SP-u.

Hitzfeld je nakon pobjede kazao: "Najslađe je pobijediti u zadnjoj minuti, napuni te s toliko dobre energije. Presudile su zamjene, oba igrača s klupe su zabili. U prvom poluvremenu smo radili dosta pogrešaka, no u drugom je sve bilo bolje, Ekvador je radio pogreške. Pobijedili smo jer smo više željeli pobjedu".

Blatter u loži

Dobroj i borbenoj utakmici nedostajala je bolja atmosfera na tribinama, ali iz lože je svoju selekciju nadgledao predsjednik FIFA-e Sepp Blatter, koji se fotografijom pohvalio na svom Twitteru, ali odmah pokupio cijelo more psovki, uvreda i pošalica.

Dok FIFA-u trese ozbiljan korupcijski skandal, zanimljivo je kako je ovo treće SP zaredom vrlo talentiranoj "multi-kulti" selekciji zemlje u kojoj krovna svjetska nogometna organizacija čuva svoje milijarde. I legendarnom strijelcu Engleske, Liverpoola i Reala sve je to smiješno. 

"Solidna ekipa, ali kako je Švicarska 6. reprezentacija svijeta? FIFA renkig je smiješan", napisao je Michael Owen na Twitteru tijekom utakmice.

Pročitajte više