Blažičko nije uspio: Nitko neće prenositi Hajduk!

Foto: HINA

NAKON što su iz HRT-a objavili kako jednostavno nemaju novaca za emitiranje prijenosa prve utakmice drugog pretkola EL između Dundalka i Hajduka, digla se golema bura među navijačima Hajduka koji su tisućama poruka zasuli internet stranicu nacionalne tv kuće, najavivši kako će svi otkazati pretplate.

> Bijeli u Dundalku: Nikola Vlašić sa 16 godina i devet mjeseci piše povijest splitske momčadi?

Šef sportske produkcije Bruno Kovačević jučer je izjavio kako jedan ovakav prijenos košta koliko i prijenos s velikih svjetskih natjecanja.

"Izravni prijenosi susreta Dundalk - Hajduk i Ferencvaros - Rijeka koštali bi nas koliko i pet velikih natjecanja, ekvivalent je posve jednak. A to su: 1) Europsko prvenstvo u vaterpolu iz Budimpešte, 2) Europsko prvenstvo u atletici iz Züricha, 3) Europsko prvenstvo u plivanju iz Berlina, 4) Teniski turnir u Umagu, 5) Memorijal Borisa Hanžekovića!"

Da ovaj podatak nije istinit u gradu podno Marjana priča se već naveliko. Naime, jedan član DPH Zagreb, stupio je u kontakt s irskom produkcijskom kućom, iz koje su mu rekli kako signal prijenosa ovog susreta ne bi koštao više od četiri, pet tisuća eura.

Kao što smo naznačili u naslovu, u međuvremenu se Bijelima javio i Ivica Blažičko, aktualni direktor firme "Sportska dimenzija", koji prijenos može raditi za bilo koju hrvatsku televiziju. "Pokušat ćemo doći do prijenosa", rekao je Blažičko, a predsjednik Hajduka odmah ovaj pokušaj nazvao hvale vrijednim.

U kasnim jutarnjim satima u četvrtak, stigla je vijest kako je cijena prijenosa dogovorena, ali dobar pokušaj je ipak propao jer nisu mogli pronaći reportažna kola u tako kratkom roku.

Iz Irske nam se javio predsjednik Hajduka Marin Brbić.

"Pokušali su, ali nisu pronašli reportažna kola. Pokazali su dobru volju, ali nažalost neće biti prijenosa", rekao nam je i dodao: "Vjerujem da će odgovorni shvatiti i da će se nešto promijeniti".

Na naše pitanje planira li klub u budućnosti poduzeti druge korake kako bi osigurao prijenose svih važnijih utakmica, Brbić je rekao: "Večeras je utakmica, sada razmišljamo samo o tome".

Pročitajte više