Bolje da su Bebeku dali da sudi dvoboj Barce i Cityja: Francuz Lannoy razljutio Španjolce i Engleze!

Foto: Screenshot; francefootball.fr

FRANCUSKI sudac Stephane Lannoy nije se proslavio odlukama na uzvratnoj utakmici osmine finala Lige prvaka. Engleski mediji nemilosrdno udaraju po njemu zato što nije dosudio čisti jedanaesterac za City, nakon što je Pique srušio Edina Džeku u kaznenom prostoru.

> Bebek dosudio penal i pokazao crveni: PSG u četvrtfinalu Lige prvaka!



Ne samo to, Lannoy je nekoliko sekundi kasnije dao drugi žuti Pablu Zabaleti, jer je Argentinac prigovarao zbog nedosuđenog penala. Dakle, City je u tom trenutku zakinut za penal, ostao je i s igračem manje na terenu, a mogli su imati priliku da iz najstrože kazne izjednače na 1:1. 



Španjolski mediji, poput engleskih, ne mogu vjerovati što je sve Lannoy propustio suditi. "Nije dosudio čisti penal za City, a oštetio je i Barcu u dvije situacije; nije sudio penal nakon što je Messi pao u kaznenom prostoru Cityja, a njegov je pomoćnik signalizirao zaleđe Jordija Albe, kojeg, ipak, nije bilo", piše Marca.

Lannoya su kritizirali i njegovi francuski mediji. "Najbolji francuski sudac nije izabran za Svjetsko prvenstvo u Brazilu, a sada smo vidjeli i zašto", piše Football.fr, koji je izdvojio neke reakcije s nekoliko različitih društvenih mreža.

S druge strane, hrvatski sudac Ivan Bebek odradio je i više nego korektan posao u utakmici između PSG-a i Bayera. Najveći francuski i njemački mediji nisu imali niti jednu zamjerku na njegovo suđenje.

Pročitajte više