Borci spremni za FFC 19 u Linzu: Wilnis neće imati milosti prema Kecliku

Foto: FFC

U SRIJEDU je održana press konferencija povodom borilačkog spektakla Final Fight Championship 19 koji se održava za dva dana, ovog petka u austrijskom Linzu.

Uz domaćeg heroja Davida Keclika, koji se tim mečem oprašta od profesionalnog sporta, najviše zanimanja pripadnika medija je bilo za njegovog protivnika i jednog od najboljih kick boksera svijeta Nizozemca Jasona Wilnisa kojeg je hrvatska publika imala prilike upoznati 2014. na zagrebačkom Gloryju. No, Wilnisu ovo nije prvi nastup za FFC. Sjećamo se i nokauta protiv Zorana Majkića na FFC-u u Zadru koji i danas krasi "špice" vodeće regionalne borilačke promocije.

Wilnis je opušten uoči dvoboja protiv Keclika te tvrdi da mu to što je to Austrijancu posljednji dvoboj, ništa previše ne znači.

"Pripremao sam se vrlo ozbijno za ovu borbu. Znam da je Davidu ovo zadnja borba, ali ništa mi to ne znači. Cijenim ga i poštujem, ali meni je ovo posao. Moj je posao da odradim svoje i da što prije prekinem borbu. Po mogućnosti nokautom", rekao je Wilnis i dodao:

"Već sam se borio u FFC-u i sviđala mi se publika, produkcija je bila super. Sve je na profesionalnoj razini. Siguran sam da će tako biti i u petak.“

Prisutnima se obratio i domaći borac David Kecklik koji se odlučio ovom spektaklom povući iz profesionalne karijere i posvetiti se trenerskom poslu i mladim borcima.

"Za svoju oproštajnu borbu htio sam neko zaista veliko ime i dobrog borca. Drago mi je što ću se boriti s Wilnisom. On je sjajan protivnik i bit će to sjajna borba za završetak moje karijere. Nije mi bilo teško sudjelovati u organizaciji i pripremati se za borbu jer ovoga puta imam sjajan tim koji mi je iznimno pomogao. Odradili su sjajan posao te sam imao dovojno vremena za pripreme. Trenirao sam svojim tempom i načinom. Ništa posebno. Nisam mijenjao svoj stil. Ovo mi je zadnja borba i ne moram sad više ništa mijenjati. Moj protivnik je jedan od najboljih boraca na svijetu i drago mi je što se s njim borim. Dat ću sve od sebe i samo želim da to bude dobar meč."

FFC 19 će ljubiteljima borilačkih sportova u Linzu ponuditi 17 mečeva u kojima će nastupiti borci iz čak 16 država. Uz UFC legendu, Talijana Alessija Sakaru, te već spomenute Wilnisa i Keclika, na priredbi nastupaju i najbolji hrvatski mladi borci, što u kick boksing, što u MMA konkurenciji. Jedna od njih je i Kristijan Franjić, mladić iz Linza hrvatskog porijekla koji je ujedno i mister Austrije. I on je bio dio press konferencije te se predstavio novinarima.

"Zahvalio bih g. Orsatu Zovku na ukazanoj prilici i na tome što je došao u Austriju sa svojom organizacijom. Iznimna mi je čast boriti se u istom ringu s ovako velikim borcima. Imam veliku tremu prije ovog meča jer mi je ovo veika prilika. Ali ovo je moj rodni grad, tu je moja publika, moji prijatelji i obitelj... Bit će to super. Uvijek mi je lakše kad nastupam na vlastitom terenu.“

FFC se u protekle tri godine probio  kao jedna od vodećih borilačkih promocija u Europi i to ponajviše vrhunskom produkcijom i sjajnim mečevima. O produkcijskom i organizacijskom dijelu priredbe novinarima je govorio predsjednik FFC-a, Orsat Zovko.

"Iznimno sam sretan što smo ponovno u Austriji. Zadnji smo puta bili u Beču gdje je naš event polučio golem uspjeh, a za ovaj smo se odlično pripremili te se nadam da ćemo, u najmanju ruku, ponoviti uspjeh iz Beča. Imamo sjajan 'fight card'.Konkurencija je opaka i u MMA i u kick-boksing dijelu eventa. Glavna borba kick-boksing dijela će sigurno biti jako žetoka. David je ozbiljan protivnik, a ovo mu je i zadnja borba u karijeri. S druge strane, Jason je već poznat svim obožavateljima FFC-a te mu je zadnji meč u našoj organizaciji bio zaista sjajan. Sve je borbe završio nokautom i jedan je od glavnih kandidata svoje divizije za titulu. Kick-boksing dio eventa će biti jako napet. Osim toga, u MMA dijelu imamo jednog od najvećih MMA boraca u povijesti Italije, Alessija Sakaru. Ovo mu je nova prilika za povratak u ring, nekon što je prvi pokušaj povratka završio ozlijedom. Veselim se što će ponovno nastupiti u našem ringu. Očekujem sjajan event u petak“, rekao je Zovko.

U četvrtak je na rasporedu službeno vaganje koje zbog atraktivnosti uvijek izazove mnogo zanimanja pripadnika sedme sile i borilačkih fanova. To je ujedno i posljednja tehnička provjera prije petka i borilačkog spektakla u Tips Areni.

FFC 19 – Linz

MMA:

Alessio Sakara (ITA) vs. Dib Akil (GER), TBA, -93kg
Tomislav Spahović (BiH) vs.  Gustav Dietz, (GER), -93kg
Matej Batinić (CRO) vs. Marcin Prachnio (POL), -93kg
Lemmy Krušič (SLO) vs. Dragan Pešić (ENG), -66kg
Manuel Bilić (AUT) vs. Risto Dimitrov (MAC), -66kg
Geven Hubert (NED) vs. Danilo Belluardo (ITA), -70 kg
Florian Harringer (AUT) vs. Fitim Ukelli (ALB), -84kg
Darko Stošić (SER) vs. Hatef Moeil (GER), HW 

KB:

David Keclik (AUT) vs. Jason Wilnis (NED), -85kg
Stevan Živković (SER) vs. Henry Bannert (AUT), -85kg
Teo Mikelić (CRO) vs. Tigran Movsisyan (CZE), -70 kg
Antonio Plazibat (CRO) vs. Daniel Skvor (CZE) TBA, -95kg
Tomislav Čikotić (CRO) vs. Christos Sioulas (GRE), HW
Ivan Zidar (CRO) vs. Zakaria Resai (AFG), -64kg
Patrik Storz (PL) vs. Marco Pleschberger (AUT), -81kg

Uvodne borbe:

Kristijan Franić (CRO) vs. Malik Misaev (RUS-CE), -77kg
Aslavko Amić (CRO) vs. Benjamin Horvath (AUT), -70kg

Pročitajte više