Borussia s dva čovjeka manje skupo prodala kožu u grotlu Napulja: Klopp morao s klupe, Weidenfeller s vrata!

Foto: Guliver Image/Getty Images

SAN PAOLO, napuljski stadion poznat po vatrenoj atomsferi, bio je poprište večerašnjeg derbija Lige prvaka, u kojem Napoli pobijedio Borussiju 2:1, nakon što je Gonzalo Higuain zabio u 29., a Lorenzo Insigne u 67. minuti, nadu gostima donio je Zuniga autogolom u 87. minuti.

Argentinac prošle sezone, igrajući za Real u četiri utakmice LP protiv Borussije nije zabio nijedan gol, ali je na na ovoj utakmici to nadoknadio (osim što je postigao gol, iznudio je Schmelzerov žuti i Weidenfellerov crveni karton). Zuniga je nabacio iz kuta, a Higuain nadvisio Schmelzera za vodstvo domaćih.

Još gore za aktualnog vice-prvaka Europe je što protiv Napolija cijelo drugo poluvrijeme zaostatak lovio bez pomoći trenera Jurgena Kloppa, koji je isključen dvije minute nakon prvog gola domaćih jer je žestoko prigovarao sucu Pedru Proenci.

Treći minus za lidera Bundeslige bio je što im je u sudačkoj nadoknadi isključen i Roman Weidenfeller, nezamjenjivi prvi golman. On je morao iz igre jer je van kaznenog prostora rukom spriječio Higuaina da postigne gol, nakon što je ovaj pretrčao Bendera i sam krenuo prema vratima gostiju.

Langerak, rezervni golman gostiju, ušao je umjesto Blaszczykowskog, pa se Borussija u samo dvije minute našla ne samo brojčano deficitarna, nego i potpuno ispremiješana, jer je malo prije Weidenfellerovog isključenja, ozliijeđenog braniča Hummelsa zamijenio napadač Aubameyang.


Naravno, svi ovi hendikepi nisu nimalo pomagali gostima u lovu na izjednačenje i izbjegavanja poraza u Napulju, za što su imali drugo poluvrijeme.

Ali, u 67. minuti, sjajnu predstavu za Napoli, Inisigne je okrunio ništa manje upečatljivim golom. Iz slobodnjaka s oko 25 metara zabio je loptu od prečke u gol iznad nemoćnog Langeraka. Borussia se nije predavala i odmah nakon što je primila drugi gol, Aubameyang gađa stativu.

Tri minute prije kraja, Borussia se vraća u igru: Reus je nabacio pred gol, a Zuniga nespretno i neuspješno očistio, tako što je loptu poslao od stative u vlastiti gol. Pep Reina dobro se bacio, ali je tek uspio izvaditi loptu koja nije zatresla mrežu, ali je prešla gol-crtu.

Gosti na samom kraju kreću u napade sa svih devet igrača u polju, ali Reina čisti dvije najveće opasnost: Reusov slobodnjak i korner koji je izveo isti igrač.

Pročitajte više