Bosanska katastrofa protiv Egipta: Sušić ponovno griješio, navijači tjerali Džeku s travnjaka

Foto: Guliver Image/Getty Images

SRAMOTA - riječ je koja najbolje opisuje igru nogometne reprezentacije Bosne i Hercegovine u prvoj pripremnoj utakmici za Svjetsko prvenstvo. Izabranici Safeta Sušića izgubili su 2:0 od Egipta.

> Džeko napao Sušića: Trebao sam igrati samo poluvrijeme, ne znam zašto me nije zamijenio!

Uz samo šest nogometaša koji ne igraju u egipatskoj ligi, Egipat je razbio BiH. Golove su zabili Gedo i Salah, dvojac koji je izluđivao suparničke braniče.

"Džeko napolje"

Koliko je loša bila Papetova momčad u Innsbrucku najbolje pokazuje to što je najbolji igrač bio Samir Muratović, 38-godišnjak koji se danas oprostio od dresa reprezentacije.

Zamijenio ga je Sušićev nećak i veznjak Hajduka Tino-Sven Sušić, koji je bio na meti navijača zbog nekoliko nepreciznih dodavanja. No, Tino-Sven se barem trudio, za razliku od prve zvijezde momčadi Edina Džeke kojeg su navijači nagradili skandiranjem: "Džeko napolje!" 

Čime je Hajrović zaslužio klupu?

Nije nam poznato čime je Izet Hajrović, veznjak Galatasaraya i čovjek koji je golčinom u Slovačkoj odveo BiH u Brazil, zaslužio da utakmicu u kojoj nema Miralema Pjanića i Zvjezdana Misimovića počne na klupi. Navijači su nakon 60 minuta skandiranjem njegovog imena konačno uvjerili Sušića da uvede junaka nacije, a on je do kraja susreta stvarao najveće probleme Egipćanima.

Dva napadača - jedan udarac prema golu

Pape i dalje igra bez zadnjeg veznog, makar htio ugurati na tu poziciju svog nećaka i playmakera Tina-Svena. I dalje igra s dvojicom napadača Džekom i Ibiševićem koji su odsječeni i koji su za cijelu utakmicu uputili jedan udarac prema suparničkom golu!

Eh, kad bi se svi borili kao Kolašinac

Napad je bio loš, ali što tek reći za obranu kojom dirigira Emir Spahić, igrač koji u svakoj utakmici napravi jednu veliku, po gol opasnu pogrešku. Zakazao je i Mensur Mujdža, desni bočni, koji se vratio nakon ozljede tri puta sporiji nego ranije.

Od svih obrambenih igrača izdvaja se jedino Sead Kolašinac, ne po znanju, već po borbenosti i želji koju je pokazao u ovoj utakmici, utakmici na koju je došlo više od deset tisuća navijača BiH. Dok je on bio na travnjaku Papetova momčad je držala "nulu".

Do Svjetskog prvenstva i Messijeve Argentine ostala su tri mjeseca. Krajnje je vrijeme da Pape počne učiti na greškama i debaklima od reprezentacija koje vrijede manje od Džeke.

Pročitajte više