"Boško, srami se": U Maleziju je donio dašak balkanskog vica

BOŠKO BALABAN na Otoku je ostao upamćen kao jedan od najvećih promašaja u povijesti Aston Ville koja ga je 2001. godine platila 6 milijuna funti, a on nikad nije opravdao uložen novac. Danas se Balaban trudi da ga upamte i u Maleziji. Što golovima, što balkanskim naslijeđem koje je je pronio u svijet. U derbiju između njegovog Selangora i Lionsa koji je završen 1:1, Bole Top je iz slobodnjaka sa 20 metara postigao jedini pogodak za svoju momčad.

Nakon utakmice Balaban je izjavio da je razočaran rezultatom: "Nesretan sam jer nismo pobijedili iako smo bili mnogo bolja momčad. Igrali smo dobro, stvorili puno šansi, ali smo napravili jednu pogrešku i to je 1:1. To nije dobar rezultat za nas. Veoma sam razočaran i zato što se Lionsi nisu došli nadigravati. Samo su se branili, a ja se ne volim momčadi koje tako igraju."

Međutim razočarani su ostali i navijači Balabanovim ponašanjem na utakmici. Prvo je dobio žuti karton zbog simuliranja, a Maležani koji nisu navikli na takvo nesportsko ponašanje zviždali su mu svaki sljedeći put kada bi primio loptu. Bivši hrvatski reprezentativac na kraju utakmice nije se rukovao s protivničkim nogometašima čime je još jednom izazvao gnjev Maležana. Kolumnist Damon Yeo razočaran ponašanjem Balabana napisao je "Srami se Boško!"

Pročitajte više