Božićna iznenađenja: LeBron se vratio u Miami i izgubio, Westbrook nezaustavljiv za Spurse

 Foto: Guliver Image/Getty images

UZ OVACIJE i poneki zvižduk LeBron James se vratio u Miami, klub s kojim je u posljednje četiri sezone igrao četiri NBA finala i osvojio dvije titule. 
 
Njegov Cleveland izgubio je od Miamija, za koji nije nastupio Chris Bosh, sa 101:91. LeBron i društvo su odigrali lošu utakmicu u kojoj su vodili samo dvadesetak sekundi. Miami je predvodio Dwyane Wade s 31 poenom, dok je LeBron svom bivšem klubu ubacio 30 poena.
 

 
Iznenađenje je napravila i Oklahoma koja je bez Kevina Duranta slavila na gostovanju kod aktualnih prvaka Spursa sa 114:106. Spurse je uništio Russell Westbrook sa 34 poena i jedanaest asistencija, pet skokova i pet ukradenih lopti. 
 
"Nadigrali su nas u svim segmentima igre. Westbrook? Nismo znali kako ga zaustaviti", priznao je nakon dvanaestog poraza u sezoni trener Spursa Greg Popovich.
 
 

 
Chicago se sa 113:93 lako obračunao sa Lakersima za koje nije nastupio Kobe Bryant. Sjajni su bili Pau Gasol s 23 poena, Jimmy Butler s 21, te Derrick Rose s 20. 
 
U još jednom derbiju Zapada Golden State je doživio peti poraz u sezoni. Los Angeles je na svom parketu slavio sa 100:88 predvođen Jamalom Crawfordom, koji je postigao 24 poena, te Chrisom Paulom, koji je najboljoj momčadi lige ubacio 22 poena. 
 

Pročitajte više