Brbić o odlasku Tudora: Zašto svi pišete kao da je u Hajduku ratno stanje?!

Foto: HNK Hajduk

"SVE je normalno, ništa dramatično se ne događa", prva je reakcija predsjednika Hajduka Marina Brbića na pitanje kakva je situacija u klubu nakon što je Igor Tudor neočekivano podnio ostavku. Momčad je tri dana prije gostovanja na Kantridi protiv Rijeke ostala bez trenera i kompletnog stručnog stožera. Ostao je samo sportski direktor Goran Vučević koji će, vrlo izgledno, privremeno naslijediti odbjeglog Tudora. Bez obzira na sve, Brbić tvrdi kako je sve pod kontrolom.

> Vučević: Hajduk će dobiti trenera u najkraćem roku

> Hajduk traži novog trenera, Vučević spreman sjesti na klupu u derbiju na Kantridi

> Zoran Vulić: Zna se tko je odgovoran za lošu financijsku situaciju u Hajduku. Tudor sigurno nije!

"Jedan od najdugovječnijih trenera u Hajduku podnio je ostavku i sada će doći novi trener. Ne razumijem zašto mediji pišu kao da je ratno stanje? Kao, šok na Poljudu! Nema šokova, stvari su normalne", rekao nam je Brbić.

Kako vam je priopćio svoju odluku?

"On me nazvao i rekao mi je da je odlučio podnijeti ostavku. Rekao sam mu da ne žuri s odlukom, ali on mi je rekao da je razmislio. Ako on ne želi više raditi taj posao, ne vidim način kako bismo ga mogli natjerati da ga radi. Mi stojimo iza priopćenja i želimo mu svu sreću. Uvjeren sam da će ponovno biti trener Hajduka u budućnosti. Ponavljam, ništa dramatično se ne događa! Ne vidim u čemu je problem. Tudor je tu bio skoro dvije godine, priznajem, tajming nije baš pravi, ali njegovo je legitimno pravo da odstupi".


Pojavile su se informacije da će igrači bojkotirati trening ako im se ne vrati Tudor.

"To nije točno. Razgovarao sam s kapetanom i dokapetanom. Na žalost, naše novinarstvo je takvo da se pišu stvari koje su čista izmišljotina i nitko ne odgovara za ono što piše, kao što mi odgovaramo jer radimo javni posao. Vi novinari biste trebali biti korektni", odbrusio je Brbić.  

"Da, igrači su iznenađeni jer nisu očekivali da će se ovo dogoditi. Oni su tu da igraju nogomet, a siguran sam da će dočekati i da će voljeti novog trenera isto kao što su Tudora. Uostalom, to nije ni bitno. Važno je da budu na istoj valnoj duljini. Stvari su normalne i ne vidim nikakvog razloga zašto se diže panika", nadodao je.

Brbića ljute komentari

Tudoru je puk'o film nakon što mu je uprava kluba stopirala 15 tisuća eura vrijedan transfer Nikole Žižića iz Krke.

"Naš prijepor je bio strateške naravi. Odrednica je uprave da se oslonimo na vlastite snage i da s vlastitim igračima idemo dalje. Tudor je želio iskusnije igrače i tu smo se razišli. Ovo je bio prvi put da stav uprave nije bio jednoglasan i odlučili smo da se treneru ne izađe u susret. Tu je stvar završila kako je završila", objasnio je Brbić kojem se ne sviđa što se u medijima provlači teza da je u Hajduku uvijek rasprodaja. 


"Htio bih kazati jednu bitnu stvar koja se stalno provlači po medijima i volio bih da to napišete. Nije bitno sada koji je novinar to napisao, ali stalno se piše da je Hajduk momčad koja se stalno osipa. Postavljam svim novinarima pitanje, a tiče se navodne rasprodaje Hajduka: Koliko je to Hajdukovih igrača prodano otkako je Tudor u klubu? Krenimo redom, Tudor je došao u travnju 2013. godine, a nakon toga prvi iz seniora je otišao Mario Pašalić i to se dogodilo u veljači 2014. godine. On je čak produžio ugovor! Nakon toga otišao je Andrijašević koji nije bio standardan igrač, ali odlučili smo da je to dobar posao. Anđelković je otišao ranije jer nije prošao pripreme i nije bio u prvom planu. Nema smisla spominjati Abduholikova, Bukvu i ostale igrače koji nisu bili standardni članovi prve postave. U dvije godine brojkom i slovom klub su napustila dva standardna člana prve postave: Pašalić i Bradarić! Čak ni Antonio Milić koji je zadnjih pet, šest kola bio u prvoj ekipi nije bio standardni član. Toliko o osipanju kadra! O kakvom osipanju i rasprodaji ovdje pričamo?!", ljutito će Brbić.

"Samo je Rijeka dobila keš za Kramarića"


A gdje je zapelo s transferom Svena Tina Sušića? Sportski direktor Hajduka Goran Vučević tvrdio je kako je posao gotova stvar. Inter je u konačnici kupio novog igrača, ali ne od Hajduka nego o Dinama! Zdravko Mamić uzeo je 8 milijuna eura za Marcela Brozovića, a Hajduku je u blagajni ostala samo nada u bolje dane.

"Dogodilo se to da nam nitko nije htio dati iznos koji smo tražili. Bilo je još klubova, ali nam nisu odgovarale njihove ponude. Jednostavno, nigdje nema para! Koliko sam upoznat u Hrvatskoj je samo Rijeka dobila novac za Kramarića. To što je Dinamo prodao Brozovića je odgođena uplata, a zbog situacije u klubu nama to ne odgovara. Nama je nekakav keš donio transfer Bradarića u Rijeku. To je ponuda koju smo imali i koja je bila korektna, ali to je sada već priča koju smo sažvakali", rekao je Brbić.

O novom treneru...

Na pitanje kada će Hajduk dobiti novog trenera, Brbić je oprezno odgovorio:

"Bez ljutnje, ali ne bih htio o imenima. Javnost će saznati tko je novi trener onog trenutka kad ga izaberemo. Imamo dosta kandidata, vrtimo dosta imena i javnost će na vrijeme biti upoznata s novim trenerom. Ne treba to sada biti gotovo za dan, dva. Ne želimo žuriti da ne napravimo pogrešan korak".

"Priča se da je Cico Kranjčar jedan od kandidata", konstatirali smo.

"O tom - potom", zaključio je Brbić.

Pročitajte više