Cedevita protiv Alkara upisala najveću pobjedu u povijesti!

Foto: Ronald Goršić / Cropix

KOŠARKAŠI Cedevite razbili su posljednjeplasiranu momčad Prvenstva Hrvatske Alkar s rekordnom pobjedom u povijesti kluba 135:75.

U redove zagrebačke momčadi nakon nekoliko utakmica izbivanja vratili su se Marko Tomas i Ante Mašić i sudjelovali u sjajnoj predstavi domaćina. Nakon 14 razlike na poluvremenu, Sinjani su se u u narednih 20 minuta potpuno raspali.

Gledatelji u Domu sportova su već u prvom poluvremenu mogli vidjeti puno trica. Zagrepčani su do odlaska u svlačionicu iza linije na 6,75m pogodili čak 11 šuteva iz 20 pokušaja, a vrlo dobar šut za tricu, 6/12, imali su i gosti. No, nije im pomoglo što su već u prvih 20 minuta imali trojicu dvoznamenkastih strijelaca, igra im se raspala u drugom poluvremenu.

Prvi strijelac i skakač kod Cedevite je s 32 poena i 8 skokova bio Miro Bilan (šut 11/14), koji je taj učinak ostvario za samo 17 i pol minuta igre.

"Prvo poluvrijeme možda nismo igrali kako spada, pogotovo u obrani, dopustili smo previše poena, malo smo neozbiljno ušli. Trener nas je malo upozorio u vezi toga da popravimo u drugom poluvremnu. Imali smo opet jedan interni zadatak i ispunili smo ga i ovaj put", rekao je prvi strijelac zagrebačke momčadi.

Unatoč uvjerljivoj pobjedi, trener Cedevite Jakša Vulić imao je zamjerki na igru svoje momčadi u prvom poluvremenu, tijekom kojeg, kaže, obrambeni nisu funkcionirali kako su trebali.

"Napadački smo funkcionirali i prvo i drugo poluvrijeme rekao bih, odlično, nemam tu apsolutno nikakve zamjerke, međutim u obrani nismo napravili ono što smo dogovorili u pripremi utakmice. Zato mogu reći da sam bio dosta ljut na poluvremenu, bez obzira na uvjerljivo vodstvo i nastojali smo kroz drugo poluvrijeme taj detalj, obrambeni segment popraviti. Imali smo taj dogovor da ih ostavimo na 30 poena i na kraju smo uspjeli", istaknuo je Vulić.

Cedeviti je ovo četvrta pobjeda u pet kola, zahvaljujući kojoj je druga na ljestvici, s istim učinkom kao i Zadar. Alkar je na začelju sa svih pet poraza, kao i Zagreb, koji ranije danas nije uspio doći do prve pobjede. U Trnskom je slavio Split 76:88.

Pročitajte više