Tudor će Bjelici uzeti jednu od najvećih zvijezda?

Foto: EPA

ROBIN GOSENS (29) u ljetnom prijelaznom roku mogao bi napustiti Union Berlin i karijeru nastaviti u Laziju, objavila je Gazzetta dello Sport, a isto tvrdi i Kicker. Njemački reprezentativac, koji igra na poziciji lijevog veznog odnosno bočnog igrača, tako više ne bi radio s Nenadom Bjelicom, trenerom Uniona, već bi prešao k Igoru Tudoru, koji je u ožujku preuzeo Lazio.

Gosens je ove sezone upisao 34 nastupa, sedam pogodaka i dvije asistencije te je jedan od najvažnijih igrača Bjeličinog sastava. Međutim, mogao bi ga napustiti svega godinu dana nakon što mu se pridružio, a odlazak u Lazio zaista se čini moguć s obzirom na to da se Union bori za ostanak u Bundesligi, a Lazio za europska natjecanja u Serie A. Također, Gosens je igrao u Atalanti i milanskom Interu, pa poznaje talijanski nogomet.

Uz navedene klubove, Gosens je nosio dres nizozemskih Dordrechta, Vitessea i Heraclesa. Ima 20 nastupa i dva pogotka za reprezentaciju Njemačku, za koju je posljednji put igrao protiv Meksika (2:2) u listopadu 2023. Ugovor s Unionom vrijedi mu do ljeta 2028., a Transfermarkt mu vrijednost procjenjuje na 12 milijuna eura.

Pročitajte više