Marca: Modrić je napravio što se od njega očekivalo

Foto: EPA

BAYERN i Real Madrid odigrali su 2:2 u Münchenu u prvoj utakmici polufinala Lige prvaka. Pogotke za Bayern postigli su Leroy Sane i Harry Kane, dok je Vinicius Junior bio dvostruki strijelac Reala. Uzvratna utakmica igra se za osam dana u Madridu. Kapetan hrvatske reprezentacije Luka Modrić igrao je od 75. minute, kada je ušao umjesto Judea Bellinghama.

Marca, najčitaniji sportski medij u Španjolskoj, njegov nastup ocijenila je šesticom. "Odigrao je dodavanje za Viniciusa čim je ušao umjesto Bellinghama. Nije dobio puno vremena, ali napravio je što se od njega očekivalo", stoji u opisu Marce, koja je najveću ocjenu, osmicu, dala Viniciusu, dok su sedmice dobili Antonio Rüdiger i Toni Kroos.

Prema Sofascoreu, igrač utakmice bio je Kroos s ocjenom 8.4, a slijedili su ga Harry Kane (8.3) i Vinicius (8.2). Modrić je u 20-ak minuta provedenih na terenu imao devet dodira s loptom, bio je stopostotan u preciznosti dodavanja (9/9), stvorio je jednu veliku priliku, dvaput izgubio posjed i napravio jedan prekršaj, što ga je dovelo do ocjene 7.0.

Grafika: Sofascore

Hoće li Modrić ostati u Realu?

Modrić je u ljeto 2023. potpisao novi jednogodišnji ugovor s Realom i tako odbio, među ostalima, bogate ponude saudijskih klubova. Trener Carlo Ancelotti u aktualnoj sezoni više ga nije vidio kao prvotimca, premda je legenda kluba, ali je fantastični veznjak na pragu 39. rođendana ukupno upisao 40 nastupa, dva pogotka i šest asistencija.

Španjolski mediji mjesecima su pisali da je bio nezadovoljan novom ulogom rezerve, zbog čega se pisalo hoće li otići već u zimskom prijelaznom roku. No, to se nije dogodilo, pa sada predstoji vidjeti hoće li na kraju sezone, nakon Europskog prvenstva u Njemačkoj, ostati član Reala ili će promijeniti klub nakon 12 godina.

Pročitajte više