Cibona pobijedila Zagreb, Nurkić opet srušio Split

Foto: Jakov Prkić, Ronald Goršić / Cropix

GOSTI su imali sjajnu večer u 4. kolu Prvenstva Hrvatske, a jedini domaćin koji je slavio bila je vodeća Cibona.

"Vukovi" su pobijedili Zagreb 93:83 i tako nastavila stopostotni učinak na vrhu ljestvice. Utakmica je bila ujednačena, a "cibosi" su kao favoriti slomili "mrave" tek u posljednjih 15-ak minuta.

Marin Rozić predvodio je aktualne hrvatske prvake s 22 koša, Dario Šarić upisao je 20, a kod Zagreba je najbolji bio Miralem Halilović sa 16 koševa, koliko je zabio i Marko Car.

Cedevita bolja od Kvarnera, Alkar i dalje bez pobjede

Lanjski finalist Cedevita je u gostima kod Kvarnera došla do treće pobjede. Slavili su sa 91:75 nakon što su od početka susreta nametnuli svoj tempo. Najbolji je u momčadi Jakše Vulića bio Bracey Wright sa 19 poena, a Predrag Šuput dodao je 17. Ivica Radić predvodio je Kvarner sa 20 koševa.

Zadar je još jednom pobijedio Split, ovaj put u gostima, nakon što su "žute" nedavno izbacili iz ABA lige. Split je na svom parketu poražen 61:75. Cedevitin igrač na posudbi Jusuf Nurkić opet je bio najbolji Zadranin sa 16 koševa, a Romeo Travis dodao je 14. Splićane je predvodio Ivan Sirišćević sa 16 poena, te Josip Sobin sa 13 poena.

Šibenik je u Sinju srušio Alkara sa 65:50 na krilima Ronalda Rossa koji je postigao 17 poena. Za domaće, koji su i dalje bez pobjede, Josip Matić zabio je 12 poena. 

Prvenstvo Hrvatske, 4. kolo:

Cibona - Zagreb 93:83
Kvarner - Cedevita 75:91
Alkar - Šibenik 50:65
Split - Zadar 61:75

Pročitajte više