Cibosi slavili u Draženovom domu: "Drago mi je da je Partizan došao da se ispušemo na njima"



CIBONA je došla do velike pobjede u 3. kolu ABA lige. Cibosi su u Draženovom domu pobijedili Partizan 80:72.

Vukovi su susret otvorili agresivno i odmah su pokazali gostima što ih čeka. Veljko Mršić poslao je na parket petorku u sastavu Zubčić, Carter, Marčinković, Strawberry i Hamilton, a isti igrači bili su poletni i brzi u napadu te disciplinirani u obrani. Zubčić je u prvoj četvrtini ubacio sedam koševa, dok je Partizan predvodio Bertans s devet koševa.

U drugoj četvrtini Cibosi su pali. Partizan je ustrojio obranu, pa su se napadi domaće ekipe znali toliko odužiti da bi završavali sa zvukom sirene. Gosti su odmah na početku druge četvrtine preuzeli vodstvo, ali Mršić je fantastično reagirao te je pozvao minutu predaha. Do kraja četvrtine Cibosi su ponovno konsolidirali svoje redove, te su preko Hamiltona i Mašića preuzeli vodstvo.

U trećoj četvrtini Cibona je lomila protivnika na krilima odličnog Andrije Žižića, ali Partizan je kapitulaciju potpisao tek pred kraj posljednje četvrtine.

Najbolji u redovima Cibone bio je Andrija Žižić koji je ubacio 20 poena, odlični su bili i Zubčić i Strawberry koji su ubacili 13 koševa.

Žižić: Drago mi je da je Partizan došao da se ispušemo na njima


Cibonin najraspoloženiji čovjek na terenu bio je zadovoljan igrom svoje ekipe.

"Nije bilo lako vratiti se u život. Drago mi je da je Partizan došao da se ispušemo na njima", ispričao je junak utakmice, Andrija Žižić, za Ciboninu službenu Facebook stranicu.

Mršić: Psihološki jako teška utakmica

Cibonin trener Veljko Mršić zadovoljno je poručio:

"Psihološki jako teška utakmica. Bio je veliki pritisak na nama. Drago mi je da su se momci iskazali. Računali smo na njihovu mladost. Uspjeli smo kontrolirati njihov skok. Šut za tri poena je bio puno bolji nego prethodne utakmice. Prije mjesec dana najavio sam da možemo imati problema na početku sezone i bilo me strah jer smo morali uvesti u momčad 5 novih igrača. Zahvaljujem se svima u klubu i oko kluba na podršci", ispričao je strateg Cibone.

CIBONA - PARTIZAN

Pročitajte više