Čilić za sedmi naslov igra protiv Kohlschreibera

PHILIP KOHLSCHREIBER igrat će u finalu turnira u Münchenu protiv našeg Marina Čilića koji je ranije u dva seta pobijedio Tommyja Haasa. Kohlschreiber, domaći tenisač, je nakon gotovo dva i pol sata igre svladao Španjolca Feliciana Lopeza sa 6:2, 6:7(4) i 6:4

Nijemac je imao priliku slaviti u dva seta, ali je propustio dvije meč lopte na servisu Lopeza kod 6:5 u drugom setu. Španjolac je vezao četiri poena i odveo set u tie-break, a potom i meč u treći set.
 
Međutim, treći gem odlučujućeg seta Lopez je loše odigrao, i Kohlschreiber mu je uspio oduzeti servis. Stečenu prednost Philip nije ispuštao do kraja meča.
 
Oba su tenisača ispalila po dvanaest as-servisa, ali je Kohlschreiber osvojio trinaest poena više i plasirao se u finale turnira kojeg je osvojio 2007. godine.

U sedam dosadašnjih dvoboja Kohlschreibera i Čilića uspješniji je Nijemac s četiri pobjede, ali je Marinu pripao posljednji susret prošle godine u Davis Cupu. Čilić je tada pobijedio sa 6:2, 6:3, 7:6(6). Njih dvojica igrali su i 2009. upravo na turniru u Münchenu, a Čilić je pobijedio sa 6:0, 6:4.

Kohlschreiber je u karijeri osvojio tri turnira, a Čilić duplo više.

ATP München, polufinale:

Čilić (3) – Haas 6:3, 6:4

Kohlschreiber (4) - Lopez (2) 6:2, 6:7(4), 6:4

Pročitajte više