Čudovište žali za danima "čistog" UFC-a: Borci su sada plačljivci koji se boje dvije kile težeg protivnika

KEVIN "MONSTER" RANDLEMAN iznimno je nezadovoljan ponašanjem boraca u modernom UFC-u. Nekada nije bilo bitno koliko je tko težak, a danas problem predstavljaju i dva kilograma razlike.

Jedan od legendarnih UFC-ovih boraca, koji na prvi pogled neće nikoga impresionirati svojim skorom od 17 pobjeda i 16 poraza, no Kevin Randleman borio se s nekim od najvećih MMA boraca svih vremena, čak je pobijedio i našeg Mirka Filipovića prije osam godina, da bi u revanšu iste godine izgubio. Krunu njegove MMA karijere definitivno predstavlja osvajanje titule UFC prvaka u teškoj kategoriji 1999. godine.

UFC prije 13 godina i UFC danas dva su različita svijeta. Tada je cijela organizacija bila tek na svojim počecima zapravo, dok je danas sam vrh MMA scene vrijedan najmanje dvije i pol milijarde dolara. No, Randleman vidi ipak i neke negativne stvari u cijeloj toj priči.


"Prvi dani UFC-a bili su čisti. Nije bilo hrpa glupih reklama, hrpa jebenih birokrata koji su pokušavali sve promijeniti. Nije bilo ni težinskih kategorija, samo dvije osobe koje se bore. Netko je mogao biti i 15-20 kilograma teži ili lakši od protivnika. Sada svi plaču čim je netko teži dva kilograma. Nikad više neće biti kao nekada", smatra Randleman.

"Uvijek ću priznati zasluge UFC-u za sve što je napravio za ovaj sport, ali borci moraju biti u prvom planu, što trenutno nije slučaj. Oni se moraju grupirati i osnovati sindikat", smatra legendarni borac.

Pročitajte više