Čupić: Do zadnje sekunde je bila frka! Karačić: Pitao sam se što nam se događa

Foto: Jozo Čabraja/HRS

HRVATSKA je u četvrtfinalu rukometnog SP-a. U osmini finala pao je Brazil koji je Hrvatsku držao u šahu sve do posljednje sekunde. Hrvatski reprezentativci pokušali su objasniti zašto su se toliko mučili s ekipom koja je definitivno jedno od najvećih iznenađenja na ovom turniru.

> Hrvatskoj drama s Brazilom i četvrtfinale SP-a!

> Čupić: Do zadnje sekunde je bila frka! Karačić: Pitao sam se što nam se događa

> Goluža: Ostavimo se finala, moramo pobijediti sami sebe

> Duvnjak nakon drame s Brazilom: Draga nacijo, smirite se!

> "U svlačionici smo rekli da si nećemo dopustiti da izgubimo na takav način"

"Do zadnje sekunde je bila frka. Mi smo odigrali lošu utakmicu, ali oni su nas natjerali na greške. Naravno, tu ne mogu pričati o sedmercima, ali ljudi igraju neki čudan rukomet. Mi smo uspješno otvorili prvo i drugo poluvrijeme, a oni su ovo između odigrali bolje", rekao je Ivan Čupić.

"Kao ose su zujali oko nas. Nismo imali ideje u napadu tako da su nas natjerali na greške. Igraju drugačiji stil rukometa od ostalih ekipa. Švedska i Poljska imaju, pod navodnicima, normalne zone i nemaju tako pokretljive igrače pa će nam sigurno biti lakše igrati", nadodao je Čupko.


Najefikasniji hrvatski rukometaš nije briljirao kao u skupini.

"Danas me potrefilo. Loše sam pucao. Treba čestitati njihovom golmanu koji je u prvom poluvremenu obranio penale i držao ih na životu. Nas su kasnije držali Fićo i Mirko, ali dobro, nadam se da će to biti bolje na idućoj utakmici", poručio je Čupić.

Karačić: Pitao sam se što nam se događa
 

Igor Karačić potvrdio je da je veliko pojačanje za hrvatsku reprezentaciju. U ključnim trenucima protiv Brazila probio je njihovu obranu, razigravao je suigrače, a susret je u konačnici završio s tri postignuta pogotka.

Kao što smo i očekivali, Brazilci su dobro namučili hrvatske rukometaše. Nakon prvih 30 minuta na semaforu je pisali 17:15 za Brazil.

"Ma ništa me ne pitaj. Umorili smo se, očekivali smo tešku utakmicu. Oni igraju tu 3-3 divlju obranu, znaju što rade i fizički su jaki. Kad smo probijali tu zonu, onda smo promašivali zicere i sedmerce. Držali su priključak, ulazile su im te lopte ni sami nisu bili svjesni kako", rekao je Karačić.

"Drugo poluvrijeme smo otvorili sjajno. Domagoj je vukao polukontru, svi smo odradili maksimalno i odvojili smo se. Opet, ne znam kako su se vratili, pitao sam se što nam se događa", nadodao je.


Hrvatska je u četvrtfinalu, a tamo čeka Švedsku ili Poljsku.

"Bitno je da smo mi u četvrtfinalu, a ovu utakmicu treba analizirati i što prije zaboraviti".

Ivić: Znam sam kako pucaju penale

Filip Ivić ušao je umjesto indisponiranog Mirka Alilovića i odmah je obranio sedmerac.

"Gledao sam video, znao sam da šutiraju dolje i u tom sam se trenutku spustio i hvala Bogu obranio".

Što se tiče utakmice...

"U ključnim smo trenucima bili hladne glave i zasluženo smo pobijedili. Očekivali smo tešku utakmicu. Vidjeli ste kako su u grupi igrali protiv Španjolske. Nitko ih nije dobio više od pet, šest razlike", rekao je Ivić.

"Četvrtfinale je ključna utakmica na turniru. Trebamo se odmoriti i ući pametno u tu utakmicu", kaže hrvatski vratar.
 

SUDJELUJTE U RASPRAVI NA INDEXOVOJ TEMI SP KATAR I NAŠOJ FACEBOOK STRANICI.
 

Pročitajte više