Dalmatinski derbi u punim Stanovima obilježili zagrebački dečko i bjelokosni Kvasina: Zadar - Hajduk 1:5!

Foto: Luka Gerlanc / Cropix

KIŠ je zabio dva, a Kouassi, Pašalić i Bencun po jedan gol za Hajduk. Terkeš je bio strijelac za Zadar. Isključeni su branič domaćih Jerbić i trener gostiju Tudor.

Zadar je u zadnji tren izvojevao skidanje suspenzije i odigravanje meča protiv Hajduka na svom stadionu, koji uvijek jamči uzbudljivu, žestoku, sadržajnu utakmicu i pune tribine.

Tako je bilo i ovaj put: Stanovi puni, kao i mreže (Zadrova neusporedivo više), dva isključenja i oštra igra sa čak deset žutih kartona.

Do 25. minute vidjeli smo samo jedan udarac na gol (Bilaverov), ali do drugog, koji je značio Hajdukovo vodstvo, ne bi došlo da se Mujanov pokušaj nije odbio i to dva puta, prvo od zadarskih braniča, a zatim i stative, nakon čega Tomislav Kiš postiže gol

Osam minuta kasnije, Kouassi je izbio sam pred golmana Zadra, ali se sapleo i njegov pokušaj se opet odbija od Prahića, a Kiš drugi put u manje od deset minuta odbijanac pretvara u gol!

U posljednjoj minuti prvog dijela, Ivančić je proigrao Terkeša, koji izbija sam pred Kalinića i nekadašnji prvi strijelac HNL-a vraća Zadar u igru.

Iz "igre" je pak u desetoj minuti nastavaka morao trener gostiju Igor Tudor, nakon što je nekoliko minuta prigovarao sucu Strahonji jer je Maloči zbog ofsajda poništio gol.

Ali, do isteka sata vremena igre, Hajduk ima kapitalnu rezultatsku i brojčanu nadmoć: Jozinović je zaustavio napad Zadra, silovito krenuo u kontru, dodao Kouassiju, koji ponovo donosi Hajduku dva gola prednosti.

Odmah zatim, zbog grubog faula nad Kouassijem, isključen je branič Zadra Jure Jerbić, pa je do kraja bilo samo pitanje s koliko golova razlike će pobijediti Hajduk.

U 75. minuti, treći Hajdukov gol nakon odbijanca - Kouassi puca, lopta se od bloka odbija na drugu stativu, gdje Pašalić postiže svoj prvi gol za Hajduk.

Pet minuta prije kraja, solo-akcija Bencuna za peti Hajdukov gol - s loptom je došao do ruba kaznenog prostora i lijepim prizemnim udarcem zabio za visoku pobjedu.

Hajduku slijedi prva utakmice 2. pretkola Europa lige protiv Turnova, pred (za kaznu) praznim tribinama, ali će zato sljedećeg vikenda Poljud biti prilično pun - jadranski derbi, dolazi također zahuktala Rijeka.

Sastavi:

ZADAR

Gluić - Prahić, Con, Jerbić - Bilaver, Muić, Begonja, Vasilj - Terkeš, Ivančić, Gržan

HAJDUK

Kalinić - Vršajević, Milović, Maloča, Jozinović - Anđelković, Sušić, Milić - Kouassi, Kiš, Mujan

Pročitajte više