Dario Šimić: Protiv Brazila bih igrao s tri stopera

Ilsutracija: Index

>>> BROJIMO sate do početka Mundijala i otvaranja u Sao Paulu! U našoj redakciji slažu se posljednji detalji rasporeda, naši reporteri već vas nekoliko dana izvještavaju iz brazilskog kaosa, a čekamo i njihove dojmove s Arene Corinthians gdje će večeras trenirati Hrvatska.

Na interaktivnoj Indexovoj temi  pratite uživo posljednje vijesti iz Sao Paula i kampova hrvatskih protivnika, a u narednim danima za vas pišu igrači i treneri koji su iskusili stres svjetskog prvenstva i velikih utakmica.

Igor Tudor, Igor Bišćan, Tomo Ivković, Otto Barić, Mirko Jozić, Mate Bilić, Dario Šimić, Nikola Jurčević, Joško Jeličić... samo su neka od imena koja će komentirati utakmice hrvatske reprezentacije, ali i velike derbije poput Engleske i Italije, Portugala i Njemačke.... Nakon Mirka Jozića i Otta Barića, u našoj rubrici danas gostuje Dario Šimić i prisjeća se Brazila protiv kojeg je igrao 2006. godine.

...............................................................................................................................................................................

"OPTIMISTIČAN sam, kada pogledam ovu, Kovačevu Hrvatsku! Modrić, Rakitić, Kovačić, Mandžukić... To su igrači koji nose igru svojih klubova. Ako znamo da ova reprezentacija i dalje posjeduje onaj žar koji je krasio i nas u Francuskoj, onu želju igranja za svoju domovinu, sve to skupa budi nadu da možemo u Brazilu očekivati dobar rezultat.

Naravno da je tu i mana - problem sa lijevim bekom. Mi ga trenutno uopće nemamo, barem ne igrača kojem je to standardna pozicija u klubu. No, to nije problem samo kod nas, problem sa bočnim igračima je problem u svijetu općenito. Pogotovo s ljevacima. Nema baš puno svjetskih klasa na tim pozicijama. Brazil takvog igrača nema od Roberta Carlosa. 

Ne znam hoće li Kovač postaviti zadnju liniju s tri ili dva stopera, ali ja bih osobno igrao opreznije. Konkretno, ostavio bih tri klasična stopera plus jednog bočnog koji će se priključivati napadu. No, sve će to izbornik Kovač vidjeti na samoj utakmici i ovisno o kretanju rezultata, raditi neke rošade.

2006. imali su momčad punu zvijezda, no Kovaču će biti teže nego u Njemačkoj 

Kovač možda jest neiskusan, i to možda i jest hendikep, no ja smatram da je SP njegov doktorski rad. Sudimo mu nakon turnira! Nakon odlaska Štimca kad  su mnogi izgubili vjeru u reprezentaciju, ali on je vratio kult momčadi. Vratio je i navijače, da opet budu uz Hrvatsku. Znam koliko je to bitno.

Sjećam se kada smo igrali s Brazilom 2006., osjećaj je to koji se teško može opisati. Himna, tisuće ljudi, trema, sve ti prolazi kroz glavu, čitava karijera. 

Onaj Brazil protiv kojeg sam ja igrao bio je momčad prepuna zvijezda. Ronaldo, Ronaldinho, Kaka, Adriano... Kovača sutra u Sao Paulu čeka radna momčad i zato će biti teže igrati protiv njih. Želim dečkima puno sreće, trebat će im" 

Pročitajte više