Dinamo izgubio od šeste momčadi švicarskog prvenstva: Čop spriječio sramotu protiv Züricha

Foto: HINA

PORAZOM 2:4 od Züricha, koji nakon 18 kola švicarskog prvenstva drži šesto mjesto, s 11 bodova zaostatka za vodećim Baselom, Dinamo je otvorio pripreme u Antalyji. 

Zbog ozljeda za utakmicu nisu konkurirali Pivarić, Husejinović, Brozović i Leko.
 
Švicarci su poveli u 21. minuti golom Chiumenta. Lopta se odbijala na 20-tak metara od gola Dinama, da bi na kraju pred Chiumienta, koji preciznim udarcem iz prve loptu šalje u mrežu od vratnice.
 
Samo dvije minute kasnije, bosanski Hrvat sa švicarskom putovnicom, Mario Gavranović, Dinamu radi isto što i Hrvatskoj u ljeto 2012. na Poljudu, zabija po načelu "tko će kome..."  U brzoj kontri po lijevoj strani, Gavranović je dodao Benitu, koji se probio po boku i povratnom loptom u sredini opet našao Gavranovića, koji pogađa mrežu s desetak metara.
 
Tu nije bio kraj Dinamovim nevoljama, jer odmah nakon što je primio drugi gol, ozlijedilo mu se pojačanje, belgijski branič Jeremy Taravel, kojeg je zamijenio Šimunić.
 
U sedmoj minuti nastavka, slutilo je na katastrofu, jer brzi Henrique prohujao je pored čuvara i donio 3:0 za švicarsku momčad.
 
Nakon sat vremena igre konačno i Dinamo zabija: Murić je prošao, branič suparnika ga povlači rukama, a Čop iz penala zabija prvi gol za Dinamo.
 
U 67. minuti, isti igrač smanjuje na 2:3. Pinto ubacuje s desne strane, Čop skače i glavom trese mrežu.
 
Pet minuta prije kraja, Zürich ima konačnih 4:2. Nakon brzo izvedenog prekida Kukuruzović ostaje sam iskosa. Mikuliću brani njegov prvi, ali ne i drugi pokušaj.
 
Sastav Dinama na prijateljskoj utakmici protiv Züricha:
 
Sandomierski - Pinto, Addy, Taravel (od 26. Šimunić), Lima - Ademi, Pavičić, Halilović - Soudani, Rukavina, Beqiraj
 
Drugo poluvrijeme: Sandomierski (od 64. Mikulić) - Pinto, Addy, Šimunić (od 68. Capan), Lima - Pamić, Antolić, Brodić - Fernandes (od 64. Mamić), Murić, Čop.

Pročitajte više