"Dinamo je uplašio Portugalce, ali je onda pregažen"

"JEDNOSTAVNA pobjeda za Porto", pišu portugalski mediji nakon poraza Dinama 3:0 u 5. kolu Lige prvaka.

"Dinamo je zaprijetio domaćinima, Sammir ih je uplašio, a nakon toga Dinamo je pregažen. Veliki Joao Moutinho vodio je Porto do četvrte pobjede u skupini", piše O Jogo i dodaje:

"Ako je Dinamo uplašio Porto u prvom dijelu, onda to sigurno nije u drugom poluvremenu. Drugi dio utakmice Porto je odradio mnogo sigurnije, agresivnije i dominantnije."

"Odlični smo bili i drago mi je što sam ja doprinio tome. Želio sam poboljšati svoj golgeterski učinak i to sam napravio. Na kraju smo ostvarili cilj - pobijedili smo, a još smo i svima pokazali da smo ujedinjeni", rekao je Moutinho nakon susreta.

"Povijest se piše titulama"

Vitor Pereira skočio je na drugo mjesto u povijesti Porta po broju osvojenih bodova u Ligi prvaka. Iza njega su ostali Jose Mourinho i Jesualdo Ferreira.

"Što mi to znači? Ništa! Nisam ja ovdje da rušim rekorde neko da osvajam naslove. U povijest se ulazi s titulama", rekao je Pereira i prokomentirao utakmicu s Dinamom.

"Možda smo mogli postići još neki gol, ali i ovo je realan rezultat. Igrali smo odlično u drugom poluvremenu. Prezadovoljan sam s trinaest bodova iz pet utakmica, a sada u Pariz idemo po prvo mjesto."

"Martinez je trebao pomoć veznjaka i dobio ju je"

Portugalce posebno raduje to što su golove počeli zabijati i veznjaci, prije svega Moutinho.

"Kolumbijac Jackson Martinez predvodio je Porto ove sezone s jedanaest golova. Potrebna mu je pomoć, i to ne samo od napadača već i od veznjaka. Lucho Gonzalez protiv Dinama je upisao četvrti gol, dok je Moutinho strijelac na posljednje dvije utakmice. Kad se tome doda da su i obrambeni nogometaši postigli četiri gola od 35 ukupno, suparnicima Porta se loše piše."

Pročitajte više