Dinamo se uz hat-trick Soudanija lako obračunao sa Slavenom, Boysi potjerani s Maksimira

Foto: Hina

DINAMO i Slaven Belupo na Maksimiru su otvorili su subotnji program 34. kola HNL-a, uoči koje je obilježena godišnjica smrti nekadašnjeg vratara Dinama Ivana Turine.

Boysi potjerani s Istoka
 
Pred posljednjih 270 minuta Dinamo nije imao nikakvih dvojbi oko plasmana, Zoran Mamić je na travnjak poslao kombiniranu postavu, čuvajući neke adute za prvi susret finala Kupa u srijedu. Slaven je, pak, ušao u utakmicu tražeći bodove spasa u borbi za ostanak.
 
Od prve minute vidjelo se kakav će susret gledati malobrojni posjetitelji Maksimira ovog kišnog poslijepodneva. Brojka je dodatno smanjena nakon što je stotinjak BBB-a s istočne tribine potjerano sa stadiona, a na ostalim tribinama je ostalo možda još toliko svjedoka nove pobjede deveterostrukog uzastopnog prvaka.
 
Evo zašto su Boysi napustili Maksimir: "Ovo nije palo na pamet ni komunistima ni Canjugi"

Soudani probio bunker, Brlek propustio izjednačiti
 
Dinamo je imao više od 80 posto posjeda lopte u prvoj četvrtini susreta, no osim par pokušaja iz daljine, uglavnom Halilovića i Husejinovića, Pelina se nije stavljalo na veće muke. U 35. je Ademi glavom promašio gol nakon što se sam našao u kaznenom prostoru, ali četiri minute potom poveli su Modri. Brozović je dobio loptu na desnoj strani i pronašao Soudanija na pet metara od gola, a Alžirac je glavom proslijedio loptu u mrežu.
 
Do kraja poluvremena imao je Slaven veliku prigodu za izjednačenje, Brlek je izašao sam pred Ježinu, no promašio je cijela vrata. U nastavku se ništa značajnije u načinu igre nije promijenilo, na bunker Slavena Dinamovci su odgovarali uglavnom udarcima s distance, na koje je dobro reagirao Tomislav Pelin.
 
Alžirac u zadnjim minutama došao do hat-tricka
 
Ipak, u posljednjih desetak minuta rezultatska prednost je postala izraženija, a Soudani je došao do hat-tricka i ukupno 16 postignutih pogodaka u prvenstvu ove sezone. Prvo se u 83. minuti Pinto sjajno sjurio u kazneni prostor, pokraj nekoliko igrača, ubacio u sredinu, a Soudani je iz blizine zakucao loptu u mrežu za 2:0.
 
Dvije minute potom Alžirac je iskoristio lošu reakciju Pelina nakon jednog ubačaja s desne strane, vratar je samo kratko odbio loptu, a Dinamov krilni napadač je bez većih problema poslao u gol za konačnih 3:0. Modri su tako na dobar način najavili prvu utakmicu finala Kupa protiv Rijeke, u srijedu na Maksimiru, dok će Slaven u posljednjih 180 minuta sezone tražiti bodove vrijedne plasman ispred Osijeka i Hrvatskog dragovoljca.
 
Dinamo: Ježina - Pinto, Capan, Šimunović, Pivarić - Ademi, Brozović, Antolić (od 67. Pavičić) - Soudani, Husejinović (od 53. Čop), Halilović (od 76. Ćorić).
 
Slaven Belupo: Pelin - Edson, Grgić, Fuštar - Purić, Crepulja, Brlek (od 46. Glavica), Čanađija (od 77. Rak), Delić, Glavina (od 72. Matoš) - Vugrinec.
 
HNL, 34. kolo:
Dinamo - Slaven Belupo 3:0 (Soudani 39', 83', 85')
 
Pratite nas na Facebooku
 

Pročitajte više