Đoković ipak igra u Beogradu i spašava "obiteljski turnir" od propasti!

NAJBOLJI tenisač svijeta Novak Đoković ipak će braniti naslov pobjednika na Serbia Openu. Iako se očekivalo da će Đoković ove godine zbog priprema za Roland Garros i Olimpijske igre preskočiti "svoj turnir", to se ipak neće dogoditi. Razlog zbog kojeg je Novak odlučio da nastupi je jako loša lista tenisača koji su odlučili nastupiti u Beogradu.

Beograđani će gledati "čarolije" Andujara, Seppija i Rosola

Pitanje je da li bi Beograđani došli pogledati "čarolije" Andreasa Seppija, Pabla Andujara ili Lukasa Rosola, a ovako će Đoković svojim sudjelovanjem spasiti turnir.

"Novak se prijavio za turnir, on će igrati ako sve bude u redu, a ja se nadam da će tako i biti. Ako se to ne dogodi, imamo dovoljno ostalih koji će biti tu. Za sada je sve u redu. Pretprošle godine nije igrao zbog prehlade, ali se nadam da će ga publika vidjeti ove godine", rekao je Novakov stric i direktor turnira Goran Đoković.

Na "najjačem turniru u ovom dijelu Europe" drugi nositelj je 43. tenisač svijeta

Novakov stric je ocijenio da je Serbia Open "jedan od najjačih turnira u ovom dijelu Europe", ali teško da i on sam vjeruje u svoje riječi.
 
Na ovako "jakom" turniru razlika između prvog i drugog nositelja na ATP listi iznosi 42 pozicije, a čak i 97. tenisač svijeta Andreas Beck je upao u glavni turnir. Od tenisača koji su ostavili traga u "bijelom sportu" nastupit će samo Argentinac David Nalbandian, trenutno 49. tenisač na svijetu.

Čak i Tipsarević i Troicki preskaču "obiteljski turnir Đokovića"

Ove sezone na turniru neće nastupiti ni Davis cup reprezentativci Srbije Janko Tipsarević, Viktor Troicki i Nenad Zimonjić. Međutim Goran Đoković smatra kako su srpskim tenisačima uvijek otvorena vrata Serbia Opena.

"Serbia Open je turnir koji je otvoren za sve srpske tenisače, svi su uvijek dobrodošli", rekao je Đoković danas u Beogradu. U prošlogodišnjem finalu je Đoković po drugi put podigao pehar u rodnom gradu, a u finalu je pobijedio Španjolca Feliciana Lopeza s 7:6(4) 6:2. Od hrvatskih tenisača u glavnom turniru nastupit će samo Ivan Dodig.

Pročitajte više