Dudu, novi heroj Maracane: Lakše se diše, ali izgubimo li u nedjelju, vraćamo se u kaos

Foto: Screenshot

BIVŠI napadač hrvatske nogometne reprezentacije Eduardo  da Silva novi je heroj Maracane. Dudu je  svojim  pogotkom u 71. minuti osigurao 2:1 (0:1) pobjedu Flamengu protiv Atletica Mineira u susretu 16. kola brazilskog prvenstva igranom na Maracani.
 
Eduardu je ovo drugi pogodak za Flamengu u četvrtom nastupu, a njegov novi klub ostvario je treću pobjedu u nizu kojom se probio s posljednjeg, 20. mjesta na ljestvici na 13.
 
Eduardo je u igru ušao u 62. minuti pri rezultatu 0:1, a devet minuta potom pogodio je za vodstvo svoje momčadi od 2:1.

 Flamengo sada ima 19 bodova, četiri više od klubova koji se nalaze u zoni ispadanja, dok je Atletico Mineiro osmi sa 23 boda. Na vrhu je Cruzeiro sa 33 boda i utakmicom manje, slijede Internacional sa 31 i Sao Paulo sa 29.
 
"Na Maracani se osjećam vrlo dobro, publika je sjajna i bodri nas. Bez podrške bilo bi nam jako teško. Znali smo da neće biti lako protiv Atletica, oni su izvrsna momčad, a uspjeli smo preokrenuti utakmicu u svoju korist", rekao je za brazilske medije bivši hrvatski reprezentativac te je dodao:
 
''Borimo se za ostanak. Moramo pokazati mirnoću, staloženost i karakter za izaći iz situacije u kojoj se nalazimo. U nedjelju igramo u gostima protiv Criciúmae i dobijemo li je, lakše ćemo disati. Međutim, izgubimo li, vraćamo se u kaos, zaključio je Dudu, stišavajaći euforiju koja je već zahvatila navijače kultnog brazilskog kluba.
 

Pročitajte više