Bayern i Dortmund žele hit-napadača Europe. Mogu ga dobiti za samo 17.5 milijuna eura

Foto: EPA

BAYERN i Borussia Dortmund zainteresirani su za dovođenje napadača Serhoua Guirassyja (28), objavio je Bild. Riječ je o najboljem igraču Stuttgarta, koji je u 25 odigranih utakmica Bundeslige postigao jednako toliko pogodaka te je drugi strijelac njemačkog prvenstva iza Bayernova Harryja Kanea s 35 golova. Dva gola postigao je i u njemačkom kupu pa je tako na 27 golova u 27 ovosezonskih utakmica.

Bild vidi Guirassyja kao potencijalnu zamjenu za Erica Maxima Choupo-Motinga, dok je za Borussiju Dortmund on prioritet. S obzirom na to da je Guirassy jedan od napadača u najboljoj formi u cijeloj Europi i koji kao takav predvodi Stuttgart na putu prema Ligi prvaka, svega jednu sezonu nakon što se klub borio za ostanak, ne čudi interes velikana.

Najpouzdaniji nogometni insajder Fabrizio Romano u listopadu 2023. otkrio je da Guirassy u ugovoru ima otkupnu klauzulu prema kojoj ga može dobiti klub koji za njega plati svega 17.5 milijuna eura. S druge strane, Skyev novinar Florian Plettenberg tada je tvrdio da Guirassy ne namjerava otići u idućem prijelaznom roku.

Guirassyja čeka transfer karijere

Guirassy je rođen u Arlesu te je igrao za mlade reprezentacije Francuske. Godine 2022. odlučio je nastupati za seniorsku reprezentaciju Gvineje, za koju je triput bio strijelac u 16 utakmica. U mlađim uzrastima igrao je za Stade Laval, a 2015. doveo ga je Lille. Ubrzo je završio na posudbi u Auxerreu, a godinu kasnije kupio ga je Köln za 3.8 milijuna eura.

U Kölnu se zadržao tri godine, kada ga je Amiens kupio za šest milijuna eura, s time da je ondje bio i na posudbi. U tom trenutku velik transfer napravio je 2020. jer ga je Rennes platio 15 milijuna eura. Nakon što je odradio sezonu posudbe u Stuttgartu, njemački prvoligaš u ljeto 2023. otkupio ga je za devet milijuna eura.

U skoroj budućnosti mogao bi napraviti transfer karijere, a Transfermarkt, stranica specijalizirana za vrijednosti nogometaša, procjenjuje ga na 40 milijuna eura. Ugovor sa Stuttgartom ima do ljeta 2026. godine.

Pročitajte više