Dynamov gazda za samo bod u Zagrebu okrivio "vaterpolo", direktor suca, a glavna zvijezda nesreću

Foto: Damir Krajač / Cropix

IGOR SURKIS, besramno bogati boss kijevskog Dynama, čiji brat Grigorij vodi ukrajinski nogometni savez, nije zadovoljan utakmicom njegovog kluba kod hrvatskog imenjaka, ali ne zbog rezultata ili igre, nego zbog više sile.

Od njegove motivacije igračima za Dinamo, koja je iznosila 15 tisuća eura po glavi za pobjedu, jači je bio borbeni domaćin i vremenske neprilike:

Surkis: Gledali smo sve, samo ne nogomet

"Bio je to vaterpolo ili rukomet, sve samo ne nogomet. Igrači su se trudili, pokušavali, ali svi moramo shvatiti kako je na takvom terenu teško napraviti nešto. To nije bio nogomet." ocijenio je mlađi od dvojice braće koja drma ukrajinskim nogometom.

Međutim, posljednjih sezona Igoru ne ide najbolje - Dynamo redovno gleda u leđa Šahtaru, koji je već odavno uzeo i ovo prvenstvo (nakon 18 kola ima 14 bodova više od najvećeg rivala), a u Ligi prvaka nije uspio proći skupinu. Gazda nije ovog ljeta keširao 35 milijuna eura na pojačanja (među ostalima i Kranjčara), kako bi se već u prosincu zadovoljio Europa Ligom i borbom za drugo mjesto u prvenstvu s Metalistom i Dniprom.

"Može se reći kako smo solidno odigrali u Ligi prvaka ove godine, ali sada nam je veliki izazov Europa Liga, gdje očekujem još bolje igre."

Mihajličenko: Sudačka glupost oduzela nam je pobjedu

Aleksej Mihajličenko, direktor Dynama koji je zamijenio Olega Blohina na trenerskoj klupi, za razliku od konferencije za medije, kada nije spominjao suca, "nasamo" s ukrajinskim kolegama, upravo je Bugara Todorova prokazao kao najzaslužnijeg što njegova momčad u Zagrebu nije uzela sva tri boda:

"Glupa sudačka odluka dopustila je protivniku da izjednači, mada moram priznati da nam se Dinamo dobro suprotstavio i igrao na pobjedu, što je razumljivo, jer igrali su kod kuće i htjeli konačno izbrisati "nule" u rubrikama golovi i pobjede. U jednom je uspio, u drugom ne. Ne mogu biti zadovoljan jer smo pobjedu ispustili u posljednjim trenucima iz neopravdano dosuđenog penala. Igrači mi kažu kako je Maksim Koval išao na loptu i da nije trebao biti dosuđen."

Jarmolenko: Zaslužili smo pobjedu, bili smo bolji


Andrij Jarmolenko, najbolji igrač kijevskog Dynama, koji je krasnim lobom savladao Kelavu, uvjeren je kako je njegova momčad zaslužila pobjedu, ne samo zbog njegovog gola, nego i ukupnog dojma.

"Po prvi put otkad sam profesionalac igrao sam na terenu koji izgleda kao kaljuže u kojima smo se valjali kao djeca, ali mislim da smo i u takvim uvjetima bili bolji. Zadovoljan sam što sam postigao lijepi gol, ali ne i s tim što nismo pobijedili, a trebali smo."

Pročitajte više