Dževad Poturak o smrti Sergeija Laščenka: Kickboksing je mnogo izgubio

Foto: Screenshot/Youtube

SVJETSKI poznati kickboksač, koji je bio i dio FFC rostera te smo ga često gledali na nastupima u Hrvatskoj, Ukrajinac Sergei Lascenko, ubijen je u srijedu u Ukrajini u 27. godini života.

> U Ukrajini ubijen Sergei Laščenko, jedna od zvijezda zagrebačkog K-1 finala

Prema informacija koje smo uspjeli saznati, Lascenko je doslovce pogubljen u pucnjavi koja se dogodila u takozvanoj Židovskoj bolnici u gradu Odessi.

Na tragičan gubitak za kick boksing scenu se osvrnuo i najbolji BiH kick boksač svih vremena, Dževad Poturak, koji je dva puta ulazio u ring s nesretnim Lascenkom.

"Još ne mogu vjerovati da ga više nema među nama. Sergei Lascenko je bio vrhunski K-1 borac. Jedan od najboljih u svojoj generaciji. Bio je nadolazeća zvijezda i kickboksing je mnogo izgubio njegovim preranim odlaskom", izjavio je Dževad za Avaz.ba.

Na trojicu Ukrajinaca za sada nepoznata osoba je otvorila vatru, kako se može pročitati u nekim ukrajinskim medijima koji Lascenka opisuju kao najboljeg ukrajinskog kick boksera. Dvoje ljudi u napadu je ozlijeđeno, a Lascenko je navodno preminuo na mjestu.

"Protiv Lascenka sam se dva puta borio.", pojasnio je Poturak. "Prvu borbu smo imali 21. svibnja 2011. u Rumunjskoj u okviru World Grand Prixa. Tu borbu sam izgubio, ali sam mu se 15. ožujka 2013. revanširao u Zagrebu."

Sergei je rođen 1987. godine u Pavlohradu i bio je jedan od najboljih svjetskih kick boksera. U karijeri je ubilježio 33 pobjede i 14 poraza.

Pročitajte više