Ekskluzivne fotografije: Željko Širić na Maracani dila karte za utakmicu BiH!

Foto: Index

ŽELJKO ŠIRIĆ, bivši čelnik sudačke organizacije i dopredsjednik HNS-a, koji je 25. ožujka ove godine zbog primanja mita za "pošteno suđenje" nepravomoćno osuđen na četiri godine zatvora, u nedjelju je viđen pred Maracanom u Rio De Janeiru, gdje je dilao karte za susret BiH - Argentina.

Nakon "poštenog suđenja"  "poštena distribucija karata"

Inače, Širićevi odvjetnici tek slažu žalbu na presudu koja bi dugogodišnjeg šefa sudaca i bivšeg međunarodnog suca mogla lišiti slobode i mogućnosti bilo kakve nazočnosti u nogometu na čak osam godina. Prisjetimo se, u međuvremenu je neizostavni član HNS-ove lože na reprezentativnim utakmicama s vrhuškom Saveza gledao susret u Gradskom vrtu protiv Malija.

Nije nam poznato je li Širić bio i na otvaranju SP- a u Sao Paulu, ali zato u Riju jest. Širić je, kažu nam svjedoci, a dijelom i priložene fotografije, uoči dvoboja Bosne i Argentine imao bunt od najmanje deset karata koje je prodavao po cijeni od 175 dolara, odnosno tisuću kuna. Treba reći kako je, u trenucima navijačkog ludila, kada su se za 2500 kune prodavale karte i za invalidska mjesta, uz razumni dodatak - invalidska kolica, bez kojih bi ulaz bio nemoguć, Širić bio vrlo pošten i skroman.

Gradi li Širić novu karijeru nakon nogometne?

No, kako je vrlo teško povjerovati da je osvjedočeni biznismen kupio karte po cijeni i onda ih prodavao bez ikakve zarade, postavlja se pitanje prije svega NFSBIH: "Odakle Željku Širiću bunt karata za najveću utakmicu u povijesti Bosne i Hercegovine." Nažalost, zbog ovakvih i sličnih situacija, na mitskoj Maracani Zmajeve je pratilo svega nekoliko stotina navijača.

Dodajmo kako je Širićev dugogodišnji odvjetnik Krešimir Vilajtović Indexu potvrdio kako je njegov štićenik bio u Rio de Janeiru s namjerom da pogleda nogometnu utakmicu. Na naš upit odakle mu cijeli bunt ulaznica za utakmicu Bosne i Argentine, Vilajtović pretpostavlja: "Pa možda je vodio društvo na spektakl, ne znam što će mu u suprotnom toliko karata".

Pročitajte više