"Elvir Maloku jedan je od najvećih talenata Starog Kontinenta"

Foto: Instagram

UGLEDNI švicarski sportski dnevnik posvetio je veliki članak jednom od najtalentiranijih mladih nogometaša Europe, veznjaku Hajduka Elviru Malokuu.

Ističe se kako za karijeru albanskog Hrvata nema straha, jer o njemu brine nekada stoper svjetske klase Igor Tudor, koji je odigrao preko 100 susreta za Juve, radeći s ponajboljim trenerima globusa.

Malokua se opisuje kao igrača koji najbolje igra krilnu poziciju u sustavu 4-2-3-1. Kao lijevi ofenzivni veznjak do izražaja dolazi njegova kreativnost, brzina i nepredvidivi dribling.

Švicarci dodaju kako hrvatski klubovi doslovno vrve istinskim talentima, dodajući kako su Josip Radošević, Alen Halilović, Mateo Kovačić i Ante Rebić samo neki od primjera.

Istovremeno se Maloku uspoređuje s Tinom Jedvajom te ističe kako bi Hajduk na Elviru mogao zaraditi barem deset milijuna eura, ako je mladi branič prešao u Romu za pet milijuna.

Malokua prate brojni europski klubovi, a Švicarci pišu kako je samo pitanje vremena kada će ovaj potencijalni hrvatski reprezentativac prijeći u neku veću sredinu.

Pročitajte više